Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

...
Naleśniki
Waniliowe ptasie mleczko w ...
Milky Way
Biszkopt:



* 6 ...
Domowe marshmallows

Przepi...
½ szklanki miodu
¼ szklanki...
Biszkopt:
- 5 jaj
- 3/4 szk...
Tarta z bananami i kremem b...
domowe toffee :D
PERFEKCYJNE PLACKI DO TORTI...
Placuszki  bananowe. 

Skła...
Ciasto Malibu
ciasto czekol...
Snickers HOME MADE


Wspani...
Zupa serowa przepis
 Składn...
Genialne
spaghetti inaczej he
galaretki ciekawiej
arbuzowy drink
zajaczek
Deser
...
...
bonia44_2008

bonia44_2008 od badda

Dodane 14.03 o 11:32
Obserwuj
½ szklanki miodu
¼ szklanki plus 2 łyżki przesianego i niesłodzonego kakao w proszku
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 
1 łyżka roztopionego masła 
¼ szklanki przesianego cukru pudru
szczypta soli
1 do 1 ¼ szklanki mleka w proszku

W dużej misce wymieszać miód, kakao i ekstrakt za pomocą trzepaczki. Dodać masło i ubij. Dodaj cukier pudrem i szczyptę soli,dokładnie wymieszaj.

Dodawaj stopniowo mleko w proszku aż do utworzenia ciasta. Gdy nie można już mieszać łyżką , ugniatać palcami.Dodawaj mleko w proszku aż masa nie będzie bardzo gęsta. Zakończył Ciasto powinno być trwałe i trochę lepkie , ale nie tak lepkie , że nie można sobie z tym poradzić .Ugnieć ciasto w kulę i umieścić na pergamin lekko spryskane olejem.

Połóż masę na papier woskowany przez 5-10 minut.Jak nabierze płaski kształt wytnij cukierki,jeśli się przylepiają do noża spryskaj nóż olejem.

Cukierki przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce . Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.

½ szklanki miodu

¼ szklanki plus 2 łyżki przesianego i niesłodzonego kakao w proszku
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżka roztopionego masła
¼ szklanki przesianego cukru pudru
szczypta soli
1 do 1 ¼ szklanki mleka w proszku

W dużej misce wymieszać miód, kakao i ekstrakt za pomocą trzepaczki. Dodać masło i ubij. Dodaj cukier pudrem i szczyptę soli,dokładnie wymieszaj.

Dodawaj stopniowo mleko w proszku aż do utworzenia ciasta. Gdy nie można już mieszać łyżką , ugniatać palcami.Dodawaj mleko w proszku aż masa nie będzie bardzo gęsta. Zakończył Ciasto powinno być trwałe i trochę lepkie , ale nie tak lepkie , że nie można sobie z tym poradzić .Ugnieć ciasto w kulę i umieścić na pergamin lekko spryskane olejem.

Połóż masę na papier woskowany przez 5-10 minut.Jak nabierze płaski kształt wytnij cukierki,jeśli się przylepiają do noża spryskaj nóż olejem.

Cukierki przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce . Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

fight_for_this_love

aż zrobila mi sie ochota na kebsa :o XDD

2.04 o 23:45      4  |  2

NutellaMnieNieKreci

dodać masło i ubij. bardzo sensowne zdanie.

2.04 o 22:15       |  2

karolinaniegrubahaha

jezu czy ty nie możesz pisać sensownie? czy to takie trudne? dobijają mnie tacy ludzie -.-

1.04 o 19:14      2  |  2 Pokaż odpowiedzi

pauli69

spk

30.03 o 14:51       | 

jagiudka

ciekawe

29.03 o 13:34       | 

Sanderka_11

musze sprubować!

28.03 o 20:45       |  1

Nutka666

super

27.03 o 14:43       | 

zuzkagor

pierwsze wygląda jak kupa w mące

26.03 o 21:39       |  1

zuzkagor

pierwsze zdjęcie wygląda jak czekolada lub wątrubka

26.03 o 21:36       |  1

ShadyBully

:3

26.03 o 12:24       | 
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY