Więcej zszywek z tablicy

słodkie

2 białka
2 czubate łyżki cu...
½ szklanki miodu
¼ szklanki...
Pani Walewska
[blacha o wym...
"Pijana śliwka"

...
ciasto "Słodka Ula&quo...
Kremówka 

przepis na fanta...
ciasto budapeszt

650 g mąk...
CARAMEL BROWNIE TOWER
z Cof...
Domowe Pianki. Banalnie pro...
opaczynskaula

opaczynskaula od badda

Dodane 16.03 o 8:54
Obserwuj
½ szklanki miodu
¼ szklanki plus 2 łyżki przesianego i niesłodzonego kakao w proszku
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 
1 łyżka roztopionego masła 
¼ szklanki przesianego cukru pudru
szczypta soli
1 do 1 ¼ szklanki mleka w proszku

W dużej misce wymieszać miód, kakao i ekstrakt za pomocą trzepaczki. Dodać masło i ubij. Dodaj cukier pudrem i szczyptę soli,dokładnie wymieszaj.

Dodawaj stopniowo mleko w proszku aż do utworzenia ciasta. Gdy nie można już mieszać łyżką , ugniatać palcami.Dodawaj mleko w proszku aż masa nie będzie bardzo gęsta. Zakończył Ciasto powinno być trwałe i trochę lepkie , ale nie tak lepkie , że nie można sobie z tym poradzić .Ugnieć ciasto w kulę i umieścić na pergamin lekko spryskane olejem.

Połóż masę na papier woskowany przez 5-10 minut.Jak nabierze płaski kształt wytnij cukierki,jeśli się przylepiają do noża spryskaj nóż olejem.

Cukierki przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce . Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.

½ szklanki miodu

¼ szklanki plus 2 łyżki przesianego i niesłodzonego kakao w proszku
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 łyżka roztopionego masła
¼ szklanki przesianego cukru pudru
szczypta soli
1 do 1 ¼ szklanki mleka w proszku

W dużej misce wymieszać miód, kakao i ekstrakt za pomocą trzepaczki. Dodać masło i ubij. Dodaj cukier pudrem i szczyptę soli,dokładnie wymieszaj.

Dodawaj stopniowo mleko w proszku aż do utworzenia ciasta. Gdy nie można już mieszać łyżką , ugniatać palcami.Dodawaj mleko w proszku aż masa nie będzie bardzo gęsta. Zakończył Ciasto powinno być trwałe i trochę lepkie , ale nie tak lepkie , że nie można sobie z tym poradzić .Ugnieć ciasto w kulę i umieścić na pergamin lekko spryskane olejem.

Połóż masę na papier woskowany przez 5-10 minut.Jak nabierze płaski kształt wytnij cukierki,jeśli się przylepiają do noża spryskaj nóż olejem.

Cukierki przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce . Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.

Polubili: cosopol
Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepisy kuchnia Ulubione Pzepisy - na słono +517 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

fight_for_this_love

aż zrobila mi sie ochota na kebsa :o XDD

4  |  2 2.04 o 23:45  

NutellaMnieNieKreci

dodać masło i ubij. bardzo sensowne zdanie.

 |  2 2.04 o 22:15  

karolinaniegrubahaha

jezu czy ty nie możesz pisać sensownie? czy to takie trudne? dobijają mnie tacy ludzie -.-

2  |  2 1.04 o 19:14   Pokaż odpowiedzi

pauli69

spk

 |  30.03 o 14:51  

jagiudka

ciekawe

 |  29.03 o 13:34  

Sanderka_11

musze sprubować!

 |  1 28.03 o 20:45  

Nutka666

super

 |  27.03 o 14:43  

zuzkagor

pierwsze wygląda jak kupa w mące

 |  1 26.03 o 21:39  

zuzkagor

pierwsze zdjęcie wygląda jak czekolada lub wątrubka

 |  1 26.03 o 21:36  

ShadyBully

:3

 |  26.03 o 12:24  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: