Więcej zszywek z tablicy

słodkości

Ciasto Kinder Bueno (bez pi...
BANANOWE GOFRY Z CZEKOLADĄ
Omlet na Słodko: 10 Pysznyc...
Naleśniki Rafaello
Orzeszki nadziewane kremem ...
Bananowe placuszki śniadaniowe
CIASTO JABŁKOWE Wilgotne ci...
Kokosowe naleśniki
Szybkie Ciasto Bez Pieczeni...
sernik z krówkami -pewnie n...
Naleśniki Rafello
tosty z nutellą i bananami
Tartaletki z borówkami :)
Ciasto z malinami i mascarpone
  Szybka tarta borówkowa Sk...
Leśny mech
krówka budyniowa na krakers...
Kruche ciasto z jagodami i ...
Składniki na dużą blachę: A...
Leśny Mech – Pyszne i Lekki...
Tarta Rafaello
Kopiec kreta z truskawkami ...
MAŚLANKOWY SZYBKI ŁACIATEK
Puszysty omlet miodowy z ma...
Karpatka z pysznym kremem i...
Klasyk najlepszy!:) Leśny m...
onax333

onax333 od MaJe_CzKa222

Dodane 23.07 o 19:49
Obserwuj
  Szybka tarta borówkowa Składniki na 8 porcji: (na formę o dolnej średnicy 26 cm) 1 kubek = 250 ml Ciasto 100 g masła 2, 5 kubka mąki pszennej 3/4 kubka otrębów owsianych 0, 5 kubka drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże lub 2 małe jajka W razie czego otręby można zastąpic mąką Nadzienie 400 g borówki amerykańskiej lub jagód 1 łyżka bułki tartej lub mąki ziemniaczanej 180 g naturalnego białego sera ( może być taki jak do serników) 1 jajko 3/4 kubka drobnego cukru (lub mniej) 2 łyżki soku z cytryny ( z połowy cytryny) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wykonanie Roztapiamy masło i odstawiamy na bok, aby nieco przestygło. W misce mieszamy suche składniki. Do chłodnego masła wbijamy jajko i lekko podbijamy. Wlewamy mieszankę tłuszczowo jajeczną do mąki i wyrabiamy ciasto. Ciasto nie musi być chłodzone. Formę smarujemy obficie masłem i wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Dno posypujemy tartą bułką lub mąką ziemniaczaną i owocami. Do miski wkładamy ser, jajko, cukier, sok z cytryny i ekstrakt waniliowy. Miksujemy do momentu otrzymania gładkiej masy. Wylewamy na jagody i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni C) na 30 -40 minut. Studzimy w formie. Czas przygotowania i pieczenia ok. 60 minut.

  Szybka tarta borówkowa Składniki na 8 porcji:

(na formę o dolnej średnicy 26 cm) 1 kubek = 250 ml Ciasto 100 g masła 2, 5 kubka mąki pszennej 3/4 kubka otrębów owsianych 0, 5 kubka drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże lub 2 małe jajka W razie czego otręby można zastąpic mąką Nadzienie 400 g borówki amerykańskiej lub jagód 1 łyżka bułki tartej lub mąki ziemniaczanej 180 g naturalnego białego sera ( może być taki jak do serników) 1 jajko 3/4 kubka drobnego cukru (lub mniej) 2 łyżki soku z cytryny ( z połowy cytryny) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Wykonanie Roztapiamy masło i odstawiamy na bok, aby nieco przestygło. W misce mieszamy suche składniki. Do chłodnego masła wbijamy jajko i lekko podbijamy. Wlewamy mieszankę tłuszczowo jajeczną do mąki i wyrabiamy ciasto. Ciasto nie musi być chłodzone. Formę smarujemy obficie masłem i wylepiamy rozwałkowanym ciastem. Dno posypujemy tartą bułką lub mąką ziemniaczaną i owocami. Do miski wkładamy ser, jajko, cukier, sok z cytryny i ekstrakt waniliowy. Miksujemy do momentu otrzymania gładkiej masy. Wylewamy na jagody i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni C) na 30 -40 minut. Studzimy w formie. Czas przygotowania i pieczenia ok. 60 minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzenie Tarty na słodko Pyszności ciasta +30 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: