Więcej zszywek z tablicy

jedzonko

SCHAB W SOSIE WĘGIERSKIM
Ciasto Maczek Porzeczkowy
Muffinki marchewkowe ze śmi...
Chlebki z patelni
Serniczki z patelni – ideal...
Przepis na pyszną brukselkę...
Jasny, nowoczesny styl
Serowy makaron z kurczakiem...
Mini serniczki z czekoladą ...
Pączki serowe z piekarnika
Idealny podwieczorek. Racuc...
Zapiekanka mięso-makaronowa...
NAJPROSTSZE CIASTECZKA MAŚL...
Sałatka makaronowa z kurcza...
Hawajska pizza z patelni
cukinia i pieczarki
Zdrowe strips'y jak z ...
Zdrowe ,czekoladowe ciasto
Dietetyczne placki cukiniowe
Pulpeciki z cukinii w sosie...
PIKANTNE BURGERY ZIEMNIACZA...
Zapiekanka gyros. 150 g ryż...
Kruchy razowy mazurek z kre...
     Udostępnij  niebo na...
Najlepszy przepis na najbar...
pizza z patelni, bez piekar...
joannach1985

joannach1985 od MaJe_CzKa222

Dodane 17.02 o 22:35
Obserwuj
     Udostępnij  niebo na talerzu: Muffiny, babeczki - przystawka na imprezę  Składniki ( na ok. 12 szt) :  - 250 g przesianej mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 jajka  - 1/3 szklanki oleju - 150 ml mleka - 150 jogurtu naturalnego  - 100 g tartego parmezanu (używałam też startego, twardego żółtego sera)  - 100 g fety pokrojonej w kostkę  - kilka plasterków wędzonki ( np. szynki włoskiej, kindziuka, boczku lub kiełbasy)  - 200 g świeżego albo rozmrożonego szpinaku w liściach  - 1 cebula  - 3-4 ząbki czosnku - strączek chilli (lub łyżeczka sproszkowanej przyprawy - mniej, jeśli ktoś lubi łagodniejsze smaki), sól (3/4 łyżeczki), oregano (łyżeczka), rozmaryn (pół łyżeczki)  Piekarnik ustawić na 180 stopni. Na łyżce oleju przesmażyć pokrojoną drobno cebulę z wędzonką. Pod koniec smażenia dodać rozgnieciony czosnek i chili. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Do jednej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugiej wymieszać szpinak, przestudzoną zawartość patelni, roztrzepane widelcem jajka, przyprawy, parmezan, mleko, jogurt i olej. Zawartość drugiej miski dodać do mącznej mieszanki, krótko, ale szybko mieszając. Dorzucić fetę, połączyć delikatnie. Wypełnić masą natłuszczone i wysypane tartą bułką foremki do muffinek lub babeczek. Mogą być też wyłożone papilotkami (najlepiej woskowanymi, by się łatwo odklejały) i piec ok. 20 minut.  Dodał

     Udostępnij  niebo na talerzu: Muffiny,

babeczki - przystawka na imprezę  Składniki ( na ok. 12 szt) :  - 250 g przesianej mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 jajka  - 1/3 szklanki oleju - 150 ml mleka - 150 jogurtu naturalnego  - 100 g tartego parmezanu (używałam też startego, twardego żółtego sera)  - 100 g fety pokrojonej w kostkę  - kilka plasterków wędzonki ( np. szynki włoskiej, kindziuka, boczku lub kiełbasy)  - 200 g świeżego albo rozmrożonego szpinaku w liściach  - 1 cebula  - 3-4 ząbki czosnku - strączek chilli (lub łyżeczka sproszkowanej przyprawy - mniej, jeśli ktoś lubi łagodniejsze smaki), sól (3/4 łyżeczki), oregano (łyżeczka), rozmaryn (pół łyżeczki)  Piekarnik ustawić na 180 stopni. Na łyżce oleju przesmażyć pokrojoną drobno cebulę z wędzonką. Pod koniec smażenia dodać rozgnieciony czosnek i chili. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Do jednej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugiej wymieszać szpinak, przestudzoną zawartość patelni, roztrzepane widelcem jajka, przyprawy, parmezan, mleko, jogurt i olej. Zawartość drugiej miski dodać do mącznej mieszanki, krótko, ale szybko mieszając. Dorzucić fetę, połączyć delikatnie. Wypełnić masą natłuszczone i wysypane tartą bułką foremki do muffinek lub babeczek. Mogą być też wyłożone papilotkami (najlepiej woskowanymi, by się łatwo odklejały) i piec ok. 20 minut.  Dodał

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY