
''Pijany arbuz, czyli owoc z wódką ''
Składniki:
cały, dojrzały arbuz,
pół litra wódki lub spirytusu na arbuza o wadze 5 kg
Wykonie:
1 sposób – Za pomocą strzykawki należy wstrzyknąć alkohol do wnętrza arbuza.
2 sposób – Należy wyciąć otwór w arbuzie i powoli wlewać alkohol co jakiś czas przekręcając owoc, by wódka równo się rozprowadziła.
3 sposób – Przekroić arbuza na pół i środek pokroić w kostkę. Całość zalać wódką.
Przed podaniem arbuza należy zostawić na kilka godzin, by alkohol dobrze wsiąkną. Warto zająć się przygotowaniem pijanego arbuza nawet dzień przed planowaną imprezą. Jeśli alkohol nierównomiernie rozprowadzi się w owocu ratunkiem może okazać się mikser. Wystarczy zmiksować arbuza i zamiast, jako kawałki wódczanego owocu podać, jako napój.
Użytkownicy także przypinają: