Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

MAKARON ZAPIEKANY Z CUKINIĄ... PIECZONY NALEŚNIK DUTCH BAB... Kotlety ziemniaczane
dopraw... BRIOCHE
Najlepszy przepis FITBURGERY Z INDYKA I CUKINII Pulpeciki w sosie musztardo... MINESTRONE sałatka z kurczakiem i poma... BUTTER CHICKEN
betax

betax od angel30

Dodane 16.05 o 15:38 z

www.kwestiasmaku.com

Obserwuj

110 g masła

1/3 szklanki cukru
200 g deserowej czekolady
50 g gorzkiej czekolady
4 jajka

Krem i owoce

500 ml śmietanki kremowej 36% z kartonika (b. zimnej)
2 łyżki cukru pudru
1 cukier wanilinowy
truskawki, granat
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Formę na muffiny wyłożyć 12 papilotkami. W rondelku, na umiarkowanym ogniu, ciągle mieszając, roztopić masło z czekoladą połamaną na kosteczki (deserową i gorzką).
Do czystej miski wbić 2 jajka oraz dodać żółtka z pozostałych 2 jajek (białka zachować). Do miski z żółtkami dodać roztopioną masę czekoladową i mieszając połączyć na jednolitą masę (np. rózgą).
Pozostałe 2 białka ubić z cukrem na sztywną i błyszczącą pianę (około 5 - 7 minut). Dodać ją do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać łyżką.
Masę wyłożyć do papilotek i wstawić do piekarnika, piec przez ok. 18 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Podczas studzenia środek babeczek zapadnie się tworząc miejsce na krem i owoce. Całkowicie ostudzić przed wyłożeniem kremu.

Krem i owoce

Zimną śmietankę ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru i cukru wanilinowego. Wyłożyć na babeczki za pomocą szprycy lub po prostu łyżką. Udekorować owocami.

Polubili: kinia531
Zszywka przypięta także na tablicach:
CIASTECZKOWA POKUSA
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: