


2 szklanki cukru, pół kostki margaryny, 8 łyżek
mleka ( nie może być ani mniej ani więcej) 3 szklanki płatków owsianych 4 łyżki kakao Do garnka wlewamy mleko, dodajemy margaryne i cukier i mieszamy az wszystko się rozpusci i bedzie jednolita masa, do tego dodajemy kakao i znowu mieszamy, jak bedzie juz wszystko bez grudek to dodajemy platki i razem wszystko wymieszac na stole rozlozyc folie aluminiowa, albo wystarczy blacha czy taca plastikowa i na to lyzka klasc "kupki" masy tak zeby sie nie rozpadalo. jak bedzie zbyt wystudzone to ciezko sie naklada wiec mozna sobie podgrzewac garnek podczas nakladania. Co do mleka to jezeli sie na za malo to bedzie za suche i sie nie sklei jak sie da za duzo to bedzie zbyt mokre i nie stezeja mozna jesc od razu, mozna zostawic na pozniej , nawet po tygodniu sa do zjedzenia ale u mnie tak dlugo nie da rady
Anilorak2000
może jaśniej?
AlicjaTaZbajki
smacznie wyglądają, idealne do szkoły na deserek :)
sstynka
a ja się wciąż zabieram żeby zrobić :P
ziuta019
zawsze mamusia robiła w dzieciństwie...strasznie słodkie...ale mniam :) polecam
kejcia
ja robiłam trochę większe niż Pieguski i wyszło mi 26 ciasteczek :) Polecam dać mniej cukru bo wychodzą bardzo słodkie
AnitaKurzyska
a tak na oko to ile wychodzi tych ciasteczek?
monika1985
wlasnie zrobilam i sa rewelacyjne
LadyKaren
Alicja: to zalezy jakiej wielkosci bedzie robila "kupki" ;) ja robie lyzka stolowa,ale wychodza raz mniejsze raz wieksze
edzias14
muszę wypróbować, szybko i prosto :)
SylwiaPostj
uwielbiam płatki owsiane. ;) chętnie spróbuje. !
Użytkownicy także przypinają:
Reklama:
Zaloguj się, aby dodać komentarz.