20 PAŹDZIERNIK 2015
KIEŁBASA WIEJSKA SUCHA
2015-10-19 20.44.10
Ale się cieszę, kochani dzis pierwszy raz wędziłam kiełbaski :) yeah…super :D wyszła pyszna ;P dzięki przyprawie od Tradismak nabrała wyrazistego czosnkowego smaku i pikanterii..Super jest, polecam wam naprawdę ich przyprawy.
Również prowadzą sprzedaż zestawów pomocnych do przyrządzania własnych wyrobów z szynki i nie tylko, zajrzyjcie do nich :)
2015-10-19 16.27.11
Składniki
500 g karkówki
500 g łopatki
630 g podgarle wędzone
2 główki czosnku
2 łyżki przyprawa Kiełbasa wiejska od Tradismak
pieprz dwie płaskie małe łyżeczki
jelito wieprzowe
woda przegotowana do dolania podczas mieszania wg uznania( farsz ma być papkowaty klejący)
Mięso opłukać i osuszyć, pokroić w kawałeczki, czosnek obrać. Zmielić wszystko na papkę. Przygotowac nadziewarkę i nadziewac jelito. W galerii ponizej pokazane jak co zrobić ;)
Można uwędzić lub zamrozić do gotowania czy smażenia.
Wędzona była na drzewie z czereśni :)
Użytkownicy także przypinają: