Interpretacja i analiza „Pieśni III” Jana Kochanowskiego


joannadalmata67

joannadalmata67

Dodane 2.12 o 0:24
Obserwuj

20 PAŹDZIERNIK 2015

KIEŁBASA WIEJSKA SUCHA
2015-10-19 20.44.10

Ale się cieszę, kochani dzis pierwszy raz wędziłam kiełbaski :) yeah…super :D wyszła pyszna ;P dzięki przyprawie od Tradismak nabrała wyrazistego czosnkowego smaku i pikanterii..Super jest, polecam wam naprawdę ich przyprawy.

Również prowadzą sprzedaż zestawów pomocnych do przyrządzania własnych wyrobów z szynki i nie tylko, zajrzyjcie do nich :)

2015-10-19 16.27.11

Składniki

500 g karkówki
500 g łopatki
630 g podgarle wędzone
2 główki czosnku
2 łyżki przyprawa Kiełbasa wiejska od Tradismak
pieprz dwie płaskie małe łyżeczki
jelito wieprzowe
woda przegotowana do dolania podczas mieszania wg uznania( farsz ma być papkowaty klejący)


Mięso opłukać i osuszyć, pokroić w kawałeczki, czosnek obrać. Zmielić wszystko na papkę. Przygotowac nadziewarkę i nadziewac jelito. W galerii ponizej pokazane jak co zrobić ;)

Można uwędzić lub zamrozić do gotowania czy smażenia.

Wędzona była na drzewie z czereśni :)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: