200 g szynki wieprzowej, cienko krojonej (może być
konserwowa)
100 g sera żółtego
3-4 jajka
garść roszponki
1 cebula
4-5 łyżek majonezu
1 łyżka ketchupu
sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w grubą kostkę.
Szynkę konserwową kroimy na cienkie paseczki.
Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki.
Cebulę drobno siekamy. Przelewamy na sicie niewielką ilością wrzątku.
Roszponkę myjemy, a następnie osuszamy.
Majonez mieszamy z ketchupem. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy z sosem.
Podajemy na grubo krojonej kromce bagietki lub weki.
Polubili:
Frank1203
maarlkaa28
paulinkowy
aneczka71
Patrishiaa
maroix
strzelecka94
_patryszka_
Myszkaa20
bruni
oraz 20 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają: