
300 g świeżego łososia 500 g krewetek ½ limonki
1 marchew 1 pietruszka ½ selera i czerwonej papryki 10 pomidorków koktajlowych brokuł świeży imbir 1 opakowanie mleczka kokosowego 1 łyżka pasty rybnej 1 łyżka brązowego cukru po 1 łyżce curry i kurkumy 1 łyżeczka ostrej papryki sól i pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób przygotowania Do garnka wlać oliwę, dodać łyżkę startego imbiru, curry i kurkumę, pastę rybną, wycisnąć limonkę. Smażyć 1 minutę. Następnie dolać 0,7 litra bulionu warzywnego, dodać brązowy cukier, posiekaną w paski marchew, paprykę, seler i pietruszkę oraz mleczko kokosowe. Gotować na małym ogniu 2–3 minuty, włożyć pokrojonego w kostkę łososia, brokuły, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką, gotować kolejne 2–3 minuty. Na zakończenie dołożyć krewetki i pomidorki, gotować na małym ogniu około 5 minut.
Polubili:
Mela28
Zszywka przypięta także na tablicach:
zdrowe jedzenie
Smakołyki
fit delicious food
Jedzenie
+6 innychUżytkownicy także przypinają: