Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Składniki: Spód: * 160 g he...
Waniliowe ptasie mleczko w ...
Słodkości <3 Raz spróbuj...
Ciasto latte machiato ♥♥♥ W...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Krakersik ♥♥♥ Pyszny bez pi...
Sałatka warstwowa z brokułe...
Mini tortille♥♥♥ Super pomy...
SERNIK SNICKERS! <3
mus Kinder Bueno <3
<...
Mini tortille:
Składniki:
o...
SKŁADNIKI:

na trzy całkiem...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Przepyszny kurczak w sosie ...
Składniki: •	3 banany, •	40...
Nalewka czekoladowa <3 P...
LIKIER KUKUŁKA ♥♥♥ Dziewczy...
Domowe Malibu&Advocat&a...
Czekoladowy mus z Baileys ♥...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Sernik latte macchiato bez ...
Sernik latte macchiato bez ...
LIKIER Werther's Origi...
Likier Czekoladnica... Idea...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Kinder Country bez pieczeni...
adusia3009

adusia3009

Dodane 5.10 o 13:58
Obserwuj
360 g cukierków Werther's Original
500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego
320 ml wody
270 ml (czyli około 215 g) spirytusu 95%

Cukierki wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Stawiamy na kuchence i bardzo lekko podgrzewamy. Nie chodzi o to żeby zagotować, po prostu w ciepłej wodzie cukierki się szybciej rozpuszczą. Stale mieszamy aż do rozpuszczenia cukierków. To bardzo mozolne zajęcie, może potrwać nawet z godzinę. Ale jeśli już będziemy mieli to za sobą to właściwie będzie koniec pracy. Po rozpuszczeniu cukierków czekamy aż masa nieco przestygnie, dolewamy mleko i spirytus i mieszamy przez chwilę. Przelewamy do butelek i zostawiamy na 2-3 dni żeby się smaki przegryzły. Po tym czasie likier jest gotowy do picia.

360 g cukierków Werther's Original

500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego
320 ml wody
270 ml (czyli około 215 g) spirytusu 95%

Cukierki wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Stawiamy na kuchence i bardzo lekko podgrzewamy. Nie chodzi o to żeby zagotować, po prostu w ciepłej wodzie cukierki się szybciej rozpuszczą. Stale mieszamy aż do rozpuszczenia cukierków. To bardzo mozolne zajęcie, może potrwać nawet z godzinę. Ale jeśli już będziemy mieli to za sobą to właściwie będzie koniec pracy. Po rozpuszczeniu cukierków czekamy aż masa nieco przestygnie, dolewamy mleko i spirytus i mieszamy przez chwilę. Przelewamy do butelek i zostawiamy na 2-3 dni żeby się smaki przegryzły. Po tym czasie likier jest gotowy do picia.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły Kuchnia kuchnia Eat/drink +472 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

bestsale_pl

czy smakuje podobni jak ten z kukułek?

 |  26.10 o 10:14  

Karoolina92

jak dlugo może stać taki likier ? Bo ja tylko czasem Lubie się napić wiec nie wypije całej butelki od razu :)

 |  24.10 o 15:35   Pokaż odpowiedzi

kejta_89

mmm musze wypróbować :-)

 |  23.10 o 21:18  

marysiapoplawskaonet

dos

 |  21.10 o 21:40  

iza7229

jaką ilość wychodzi z przepisu ?

 |  20.10 o 1:13   Pokaż odpowiedzi

ArtystycznyAzyl

Koniecznie spróbuję !

 |  17.10 o 8:33  

masiupsiesunny

wczoraj zrobiłam... nie mogę się doczekać aż spróbuję:-)

2  |  16.10 o 9:29   Pokaż odpowiedzi

zaneta18

pyszny :))

 |  1 14.10 o 9:54  

zaneta18

zrobiłam tylko zamiast spirytusu 0,7 wódki czystej i bez wody tylko do rozpuszczenia cukierków

 |  14.10 o 9:54  

emmanick

mniam

 |  12.10 o 11:33  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: