Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

3bit bez pieczenia 
     Co...
kasiadan

kasiadan od sybcia

Dodane 8.04 o 0:03
Obserwuj
3bit bez pieczenia 
     Co potrzebujemy: 

    Masa budyniowa

        0,5 l mleka
        kostka margaryny (może być też masło)
        3/4 szklanki cukru
        2 czubate łyżki mąki pszennej
        2 czubate łyżki mąki kartoflanki

    Masa śmietanowa

        750 ml śmietany kremówki 30% 
        3 śmietan-fixy
        3 łyżeczki cukru
        żelatyna

    + puszka masy krówkowej (kajmak) + 500 g herbatników + 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady




1. Przygotowujemy masę budyniową. 250 ml mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z cukrem i mąką. Powstałą "mieszaninę" dolewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Studzimy ją. Miękką margarynę rozmiksowujemy i dodajemy do niej ostudzoną masę. Wszystko dokładnie miksujemy.

2. Na blaszce układamy warrstwę herbatników. Smarujemy je masą krówkową (jeśli jest za twarda, podgrzewamy na ogniu) i przykrywamy następną warstwą herbatników. Teraz wykładamy masę budyniową i znów przykrywamy ją herbatnikami. Taką blaszkę włożyłam na noc do lodówki, a rano ubiłam śmietanę, dodałam śmietan-fixy, cukier i żelatynę i wyłożyłam masę śmietanową na herbatniki. Można od razu zrobić całość i zajadać się, ale lepiej żeby herbatniki zrobiły się bardziej miękkie. Na wierzch trzemy gorzką czekoladę.

3bit bez pieczenia

Co potrzebujemy:

Masa budyniowa

0,5 l mleka
kostka margaryny (może być też masło)
3/4 szklanki cukru
2 czubate łyżki mąki pszennej
2 czubate łyżki mąki kartoflanki

Masa śmietanowa

750 ml śmietany kremówki 30%
3 śmietan-fixy
3 łyżeczki cukru
żelatyna

+ puszka masy krówkowej (kajmak) + 500 g herbatników + 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady




1. Przygotowujemy masę budyniową. 250 ml mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z cukrem i mąką. Powstałą "mieszaninę" dolewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Studzimy ją. Miękką margarynę rozmiksowujemy i dodajemy do niej ostudzoną masę. Wszystko dokładnie miksujemy.

2. Na blaszce układamy warrstwę herbatników. Smarujemy je masą krówkową (jeśli jest za twarda, podgrzewamy na ogniu) i przykrywamy następną warstwą herbatników. Teraz wykładamy masę budyniową i znów przykrywamy ją herbatnikami. Taką blaszkę włożyłam na noc do lodówki, a rano ubiłam śmietanę, dodałam śmietan-fixy, cukier i żelatynę i wyłożyłam masę śmietanową na herbatniki. Można od razu zrobić całość i zajadać się, ale lepiej żeby herbatniki zrobiły się bardziej miękkie. Na wierzch trzemy gorzką czekoladę.

Zszywka przypięta także na tablicach:
ciasta bez pieczenia pyszności Pomysły kuchnia +284 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

neko_ms

1. Przygotowujemy masę budyniową. 250 ml mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z cukrem i mąką. Powstałą "mieszaninę" dolewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Studzimy ją. Miękką margarynę rozmiksowujemy i dodajemy do niej ostudzoną masę. Wszystko dokładnie miksujemy. 2. Na blaszce układamy warrstwę herbatników. Smarujemy je masą krówkową (jeśli jest za twarda, podgrzewamy na ogniu) i przykrywamy następną warstwą herbatników. Teraz wykładamy masę budyniową i znów przykrywamy ją herbatnikami. Taką blaszkę włożyłam na noc do lodówki, a rano ubiłam śmietanę, dodałam śmietan-fixy, cukier i żelatynę i wyłożyłam masę śmietanową na herbatniki. Można od razu zrobić całość i zajadać się, ale lepiej żeby herbatniki zrobiły się bardziej miękkie. Na wierzch trzemy gorzką czekoladę.

 |  18.10 o 15:42  

neko_ms

3bit bez pieczenia Co potrzebujemy: Masa budyniowa 0,5 l mleka kostka margaryny (może być też masło) 3/4 szklanki cukru 2 czubate łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki kartoflanki Masa śmietanowa 750 ml śmietany kremówki 30% 3 śmietan-fixy 3 łyżeczki cukru żelatyna + puszka masy krówkowej (kajmak) + 500 g herbatników + 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady

 |  18.10 o 15:41  

inspiracja1603

można poprosić o przepis? bo mi niestety cały się nie wyświetla

 |  18.10 o 12:09  

DJ_MALIK

Moja mama robi, jest cudowny<33333333

 |  13.04 o 9:35  

zielonooka_lady

rewelacja!!!uwielbiam je!!!

 |  12.04 o 23:32  

monika2020

Mam zamiar robić dzisiaj ;d

 |  12.04 o 13:32  

Zuzankaaa

Kocham! <3

 |  11.04 o 12:53  

PositivelyCrazy

Pyszne ^^

 |  9.04 o 9:13  

werLka

właśnie zaczęłam robić, już się nie mogę doczekać, aż spróbuję tego smaku !

 |  7.04 o 17:56  

natisz

pyszne!! ale zamiast masy budyniowej mozna uzyc gotowego kremu do tortow jeszcze szybciej i latwiej :D

 |  5.04 o 12:59  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: