Więcej zszywek z tablicy

Słodkości

JABŁKOWE RÓŻE W CIEŚCIE FRA...
MAXI KING!!! CIASTO BEZ PIE...
Banoffee bez pieczenia! Pys...
Czas przygotowania: 60 minu...
TORT CHAŁWOWY Z OREO

"...
Super pomysł :)
Muffinki o smaku kinder bue...
Składniki na biszkopt:

- 3...
Lekko słodkie i niebiańsko ...
renifer :) oraz lizak
.Domowe bounty ze słodką śm...
3bit bez pieczenia
Co potrz...
Deser Bananowy

Potrzebne n...
3bit bez pieczenia 
     Co...
Jeżeli lubicie batona Bount...
Pavlova...
Jak podać muffinki  ;)
Czekoladowy koszyk na owoce
2 szklanki cukru, pół kostk...
Gochasamocha

Gochasamocha od Mili43

Dodane 27.08 o 18:11
Obserwuj
3bit bez pieczenia
Co potrzebujemy:

Masa budyniowa

0,5 l mleka
kostka margaryny (może być też masło)
3/4 szklanki cukru
2 czubate łyżki mąki pszennej
2 czubate łyżki mąki kartoflanki

Masa śmietanowa

750 ml śmietany kremówki 30%
3 śmietan-fixy
3 łyżeczki cukru
żelatyna

+ puszka masy krówkowej (kajmak) + 500 g herbatników + 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady




1. Przygotowujemy masę budyniową. 250 ml mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z cukrem i mąką. Powstałą "mieszaninę" dolewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Studzimy ją. Miękką margarynę rozmiksowujemy i dodajemy do niej ostudzoną masę. Wszystko dokładnie miksujemy.

2. Na blaszce układamy warrstwę herbatników. Smarujemy je masą krówkową (jeśli jest za twarda, podgrzewamy na ogniu) i przykrywamy następną warstwą herbatników. Teraz wykładamy masę budyniową i znów przykrywamy ją herbatnikami. Taką blaszkę włożyłam na noc do lodówki, a rano ubiłam śmietanę, dodałam śmietan-fixy, cukier i żelatynę i wyłożyłam masę śmietanową na herbatniki. Można od razu zrobić całość i zajadać się, ale lepiej żeby herbatniki zrobiły się bardziej miękkie. Na wierzch trzemy gorzką czekoladę.

3bit bez pieczenia

Co potrzebujemy:

Masa budyniowa

0,5 l mleka
kostka margaryny (może być też masło)
3/4 szklanki cukru
2 czubate łyżki mąki pszennej
2 czubate łyżki mąki kartoflanki

Masa śmietanowa

750 ml śmietany kremówki 30%
3 śmietan-fixy
3 łyżeczki cukru
żelatyna

+ puszka masy krówkowej (kajmak) + 500 g herbatników + 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady




1. Przygotowujemy masę budyniową. 250 ml mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z cukrem i mąką. Powstałą "mieszaninę" dolewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Studzimy ją. Miękką margarynę rozmiksowujemy i dodajemy do niej ostudzoną masę. Wszystko dokładnie miksujemy.

2. Na blaszce układamy warrstwę herbatników. Smarujemy je masą krówkową (jeśli jest za twarda, podgrzewamy na ogniu) i przykrywamy następną warstwą herbatników. Teraz wykładamy masę budyniową i znów przykrywamy ją herbatnikami. Taką blaszkę włożyłam na noc do lodówki, a rano ubiłam śmietanę, dodałam śmietan-fixy, cukier i żelatynę i wyłożyłam masę śmietanową na herbatniki. Można od razu zrobić całość i zajadać się, ale lepiej żeby herbatniki zrobiły się bardziej miękkie. Na wierzch trzemy gorzką czekoladę.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Desery i koktajle kuchnia Jedzenie na osłodę życia :) +109 innych
Zgłoś naruszenie

sylwiaszwechlik

prosze o przepis

 |  24.11 o 18:35  

karaa116

hihi ;)) Dziś robiłam, ale według własnego przepisu! :p

 |  24.08 o 1:28  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: