
3Bit Składniki: - duże opakowanie herbatników (ok.
75 szt.) - 1 op. kremu karpatka - 2 ½ szkl. mleka - kostka masła - masa krówka - 2 op. Śnieżki Oryginalnej - gorzka czekolada SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Rozłożyć herbatniki na blachę (tradycyjną wymiary 25x36). 2. Zagotować szklankę mleka, a w drugiej szklance rozmieszać krem karpatka, po czym wlać i gotować aż masa zgęstnieje. Po wystudzeniu dodać masło i zmiksować. Rozprowadzić na herbatnikach i ułożyć kolejną warstwę 3. Rozgrzać masę korówkową w puszcze i rozprowadzić na herbatnikach, po czym ułożyć ich kolejną warstwę. 4. Dwie torebki Śnieżki Oryginalnej zmieszać z połową szklanki mleka i zmiksować. Rozłożyć na herbatnikach i posypać startą czekoladą. tuczący i z tanich biedronkach składników, ale za to najprostszy jaki znam
Użytkownicy także przypinają:
Kociara_20
jedno z moich ulubionych ciast :)
PaulinaKalita
mniam