Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

...
OD 99 zł CEKINOWE SUKIENKI ...
Świąteczne smakołyki
Pierniczki Składniki na 50 ...
Szarlotka z połówkami jabłek
Piękna piżama damska Pigeon...
5 średnich młodych ziemniak...
naleśniki po meksykańsku
Szarlotka na kruchym cieści...
Makaron z pomidorami i tuńc...
1989malinka

1989malinka od joleczek84

Dodane 8.11 o 19:31
Obserwuj
5 średnich młodych ziemniaków 6 małych pieczarek 1 mała czerwona papryczka chilli 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g startego parmezanu kilka gałązek natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki suszonego cząbru pieprz sól Przygotowanie: Ziemniaczki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na równe połówki, układamy w naczyniu żaroodpornym skrapiamy łyżką oliwy, posypujemy cząbrem i solą i wstawiamy na 20 min rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. W czasie gdy ziemniaczki wstępnie się opiekają przygotowujemy aromatyczny farsz. Myjemy pieczarki i kroimy w plasterki i wrzucamy na rozgrzaną oliwę na 2-3 minuty. Do lekko przyrumienionych pieczarek dodajemy świeżo wyciśnięty czosnek i drobno posiekane cebulę i papryczkę chilli. Składniki pozostawiamy na ogniu 2-3 minuty ciągle mieszając. Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i tak przygotowany farsz możemy nakładać na lekko podpieczone ziemniaczki. Gotową zapiekankę posypujemy startym parmezanem, doprawiamy pieprzem i ponownie wstawiamy do gorącego piekarnika na 5-10 minut. Smacznego!

5 średnich młodych ziemniaków 6 małych pieczarek

1 mała czerwona papryczka chilli 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g startego parmezanu kilka gałązek natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki suszonego cząbru pieprz sól Przygotowanie: Ziemniaczki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na równe połówki, układamy w naczyniu żaroodpornym skrapiamy łyżką oliwy, posypujemy cząbrem i solą i wstawiamy na 20 min rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. W czasie gdy ziemniaczki wstępnie się opiekają przygotowujemy aromatyczny farsz. Myjemy pieczarki i kroimy w plasterki i wrzucamy na rozgrzaną oliwę na 2-3 minuty. Do lekko przyrumienionych pieczarek dodajemy świeżo wyciśnięty czosnek i drobno posiekane cebulę i papryczkę chilli. Składniki pozostawiamy na ogniu 2-3 minuty ciągle mieszając. Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i tak przygotowany farsz możemy nakładać na lekko podpieczone ziemniaczki. Gotową zapiekankę posypujemy startym parmezanem, doprawiamy pieprzem i ponownie wstawiamy do gorącego piekarnika na 5-10 minut. Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
smacznie Jedzeniee Jedzenie lol +199 innych
Zgłoś naruszenie

gabrielacisek

rewelacja ,wszystkim smakowało

 |  26.03 o 9:48  

kuropek

nie wiem, jaka odmiana ziemniaków jest upieczona po 25 minutach, ale moje siedziały 40 minut i były twarde jak kamień. chyba że to naczynie żaroodporne po prostu zakrywamy...

 |  9.11 o 14:27   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: