Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

CIASTO BANANOWO-SZPINAKOWE ...
zdrowe-placuszki-brokułowe-...
Potrzebne bedą nam piersi z...
Piersi z kurczaka (okrojone...
Sos słodko kwaśny
Sałatka z kurczakiem, pomar...
Sałatka z kurczakiem i grej...
Proste racuchy na śniadanie
Cronuts, czyli amerykańskie...
pierś z kurczaka innaczej
Kotleciki drobiowe z warzyw...
...
Pycha :)
...
Ekspresowe mini pączusie jo...
Serowo-jogurtowe pączki 3-m...
500 g filetów z kurczaka (2...
Makaroniki truskawkowe - Wy...
Krem ananasowy (pineapple c...
Ciasto czekoladowe z sosem ...
Minipavlove z granatem - Wy...
Czekoladowe ciasto z malina...
Piersi kurczaka w kremowym ...
Czekoladowa szarlotka - Wyp...
Sernik dyniowy - Wypieki Beaty
Jesienne ciasto z jabłkami ...
brbr3

brbr3 od LoOveS

Dodane 23.01 o 19:07
Obserwuj
500 g filetów z kurczaka (2 sztuki)
    1 ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki czerwonej papryki w proszku (słodkiej) + 1/3 łyżeczki ostrej
    1/2 łyżeczki kurkumy
    10 szparagów
    3 plasterki cienko pokrojonego bekonu lub boczku
    1 łyżeczka oliwy
    1 łyżka masła
    2/3 szklanki bulionu
    6 kawałków suszonych pomidorów
    1/2 szklanki śmietanki 36%
    opcjonalnie 1 łyżeczka mąki
1 łyżka posiekanej natki


Przygotowanie

    Filety kurczaka doprawić solą, pieprzem, startym czosnkiem oraz czerwoną papryką i kurkumą, wysmarować 1 łyżeczką oliwy. Odstawić do zamarynowania na minimum pół godziny.
    W międzyczasie ugotować szparagi (ok. 4 minuty) oraz podsmażyć na patelni pokrojony w kosteczkę boczek.
    Na patelni roztopić masło, włożyć filety i smażyć na umiarkowanym ogniu przez 3 minuty z każdej strony. Wlać gorący bulion, przykryć i zagotować. Gotować po 3 minuty z każdej strony.
    Zdjąć pokrywę, dodać śmietankę (uprzednio wymieszaną z kilkoma łyżkami soków z patelni), wymieszać i zagotować. Gotować bez przykrycia przez 7 minut, w międzyczasie 2 - 3 razy przewracając mięso. W połowie gotowania dodać pokrojone suszone pomidory. Jeśli na koniec sos nie jest gęsty, można dodać mąkę (przez sitko, bezpośrednio do sosu), wymieszać i zagotować.
    Obłożyć szparagami, mięso posypać boczkiem i natką pietruszki.

500 g filetów z kurczaka (2 sztuki)

1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki czerwonej papryki w proszku (słodkiej) + 1/3 łyżeczki ostrej
1/2 łyżeczki kurkumy
10 szparagów
3 plasterki cienko pokrojonego bekonu lub boczku
1 łyżeczka oliwy
1 łyżka masła
2/3 szklanki bulionu
6 kawałków suszonych pomidorów
1/2 szklanki śmietanki 36%
opcjonalnie 1 łyżeczka mąki
1 łyżka posiekanej natki


Przygotowanie

Filety kurczaka doprawić solą, pieprzem, startym czosnkiem oraz czerwoną papryką i kurkumą, wysmarować 1 łyżeczką oliwy. Odstawić do zamarynowania na minimum pół godziny.
W międzyczasie ugotować szparagi (ok. 4 minuty) oraz podsmażyć na patelni pokrojony w kosteczkę boczek.
Na patelni roztopić masło, włożyć filety i smażyć na umiarkowanym ogniu przez 3 minuty z każdej strony. Wlać gorący bulion, przykryć i zagotować. Gotować po 3 minuty z każdej strony.
Zdjąć pokrywę, dodać śmietankę (uprzednio wymieszaną z kilkoma łyżkami soków z patelni), wymieszać i zagotować. Gotować bez przykrycia przez 7 minut, w międzyczasie 2 - 3 razy przewracając mięso. W połowie gotowania dodać pokrojone suszone pomidory. Jeśli na koniec sos nie jest gęsty, można dodać mąkę (przez sitko, bezpośrednio do sosu), wymieszać i zagotować.
Obłożyć szparagami, mięso posypać boczkiem i natką pietruszki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy Ulubione xyz home +37 innych
Zgłoś naruszenie

sssusie

bardzo dobre :-) zmodyfikowałam trochę przepis bo nie miałam szparagów , wiec dodałam brokuły, młodą marchewkę i kalfior :-)

 |  1.02 o 7:41  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: