Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

DOMOWE BABECZKI W KSZTAŁCIE...
60 g masła
170 g gorzkiej c...
Ciasteczka zbożowe z musem ...
Quesadilla: tortilla, ser(m...
Kuleczki ziemniaczane w pan...
składniki

250g masła, 1 i ...
Przepis na kryształ
2 banany + 1 szklanka płatk...
Przepis na domowe toffifee ...
Domowe żelki z soku owocowe...
DIY, handmade, pomysły.
PYSZNE DOMOWE CIASTKA Z BAN...
Mniam ♥
przepis na balsam czekolado...
3 Bit - Przepis

Składniki:...
BOUNTY *.*
Jadłabym <3
Mus czekoladowo - śmietanko...
BOUNTY - WYSTARCZY WIÓRKI K...
MROŻONA KAWA INACZEJ - W TE...
Szyszki.
PRZEPIS NA DOMOWA NUTELLE !...
bounty
Banana "ice-cream"...
knoperss
...

Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

zupa z ciecierzycy kotlety z kalafiora i kaszy... Zupa z cukinią i kurczakiem PAVLOVA "CASSIS" ... gofry


Składniki
4 porcje
... z PAPAI

Składniki
3 porcje... Pyszne muffiny porzeczkowe wyśmienity sernik na zimno ... makaron+ szpinak
Obserwuj profil
Jogobella15

Jogobella15 od dorka84

Dodane 3.02 o 12:19 z

www.kwestiasmaku.com

Przypięte po raz pierwszy przez dorka84
 1875

60 g masła
170 g gorzkiej czekolady
2 jajka
150 g cukru
50 g mąki
2 i 1/2 łyżki kakao
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g orzechów pekan lub włoskich
50 g deserowej czekolady

Do rondelka włożyć pokrojone masło i zacząć podgrzewać na małym ogniu. Gdy będzie w połowie roztopione dodać połamaną na kosteczki gorzką czekoladę i mieszając roztopić ją. Odstawić z ognia.
Do miski wbić jajka, dodać cukier i ubijać przez ok. 5 minut aż jajka będą puszyste i gęste, a cukier całkowicie rozpuszczony*. Wlać masę czekoladową i wymieszać na jednolitą masę. Wsypać mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i wymieszać lub zmiksować na małych obrotach na jednolitą masę bez grudek.
Wymieszać z posiekanymi orzechami i pokrojoną na kawałeczki czekoladą deserową. Przykryć folią spożywczą i wstawić na 10 minut do zamrażarki.
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
Nabierać po łyżce masy i wykładać ją na blaszkę z zachowaniem odstępów. Piec przez 10 minut. Podczas wyjmowania z piekarnika ciasteczka mają być miękkie w środku, zastygną po ostudzeniu.

* aby cukier łatwo się rozpuścił dobrze jest jajka wcześniej ogrzać w temperaturze pokojowej oraz - jeśli mamy możliwość - użyć drobnego cukru do wypieków. Miskę z jajkami można też podczas ubijania ogrzać przez chwilę na parze (np. zawiesić na garnku z gorącą wodą, bez bezpośredniego kontaktu w wodą).

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

oraz 72 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY