Więcej zszywek z tablicy

jedzenie

Domowe Ciasto: TOP 15 Pyszn...
Hiszpański pikantny sos Rom...
...
*.*
TOP 10 Pysznych Przepisów n...
Ciasto Kokosowa Pokusa z Je...
naleśniki z bananem i czeko...
Babeczki z mleczną kruszonką
Omlet idealny! Przepis na n...
Filety z kurczaka a’la pizza
Shot Oreo – przepis Składni...
Fit Kolacja: TOP 12 Przepis...
Zapiekane naleśniki z kurcz...
Puchaty omlet serowo-warzywny
Kocham śniadania na słodko....
Panini ze szparagami, wędzo...
Puszysty FIT sernik na zimn...
5 pomysłów na owsiankę (kli...
Przekąski na Domówkę – TOP ...
Pomysł na obiad
Banoffee pie - ciasto banan...
....
Klopsiki meksykańskie (Albo...
Semifreddo z czekoladą i wa...
Chlebek zapiekany z serem
“Mokka”- najlepsze ciasto k...
rose386

rose386 od kawka1

Dodane 21.11 o 18:17
Obserwuj
Ambasador Składniki: (na blachę o wymiarach 24 x 35 cm z zaokrąglonymi rogami) biszkopt 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 3 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa budyniowa Robimy jedną masę podstawową, dzielimy ją na pół i do każdej dodajemy inne dodatki 1 litr mleka 400 g miękkiego masła 7 łyżek cukru 2 budynie waniliowe z cukrem 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżki spirytusu dodatkowo do masy jasnej puszka brzoskwiń w syropie (syrop odlać i zachować do nasączenia) dodatkowo do masy ciemnej 3 łyżki nutelli 100 g czekolady z orzechami 50 g rodzynek skórka otarta z połowy sparzonej pomarańczy polewa 100 ml śmietanki 30% 200 g nutelli (ok. 4 łyżek) 2 łyżki masła ponadto: 1 opakowanie herbatników kakaowych 1 opakowanie herbatników maślanych Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier. Kiedy masa będzie sztywna i błyszcząca, a cukier całkowicie rozpuszczony, kolejno dodawać żółtka. Mąkę , kakao i proszek do pieczenia przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Mieszankę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok 40 minut, w temp. 160 C. Masa: Szklankę mleka, żółtka, budynie i obie mąki miksujemy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. Do gotującego wlewamy przygotowaną mieszankę i całość doprowadzamy do wrzenia. Powstały w ten sposób budyń przykrywamy i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy spirytus i krótko miksujemy. Odkładamy 3-4 łyżki masy. Pozostałą masę dzielimy na pół. Bo jednej części dodajemy dobrze odsączone,pokrojone w kostkę brzoskwinie (pamiętajcie, by brzoskwinie dobrze odsączyć ręcznikiem papierowym, zbyt dużo syropu w masie może spowodować jej zbytnie rozrzedzenie). Do drugiej połowy masy dodać nutellę, posiekaną czekoladę, skórkę z pomarańczy i sparzone rodzynki (należy je wcześnie zalać wrzątkiem, a po 30 minutach odcedzić i osuszyć). Wszystko wymieszać. Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń. Wyłożyć ciemną masę, wyrównać. Na masie ułożyć warstwę herbatników, a następnie masę z brzoskwiniami. Na masie ułożyć warstwę z herbatników maślanych. Wierzch ciasta cienko posmarować odłożoną na początku masą. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny. Polewa Składniki na polewę podgrzać i energicznie wymieszać. Ciasto polać polewą i ponownie wstawić do lodówki, by polewa ni...

Ambasador Składniki: (na blachę o wymiarach 24 x

35 cm z zaokrąglonymi rogami) biszkopt 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 3 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa budyniowa Robimy jedną masę podstawową, dzielimy ją na pół i do każdej dodajemy inne dodatki 1 litr mleka 400 g miękkiego masła 7 łyżek cukru 2 budynie waniliowe z cukrem 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżki spirytusu dodatkowo do masy jasnej puszka brzoskwiń w syropie (syrop odlać i zachować do nasączenia) dodatkowo do masy ciemnej 3 łyżki nutelli 100 g czekolady z orzechami 50 g rodzynek skórka otarta z połowy sparzonej pomarańczy polewa 100 ml śmietanki 30% 200 g nutelli (ok. 4 łyżek) 2 łyżki masła ponadto: 1 opakowanie herbatników kakaowych 1 opakowanie herbatników maślanych Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier. Kiedy masa będzie sztywna i błyszcząca, a cukier całkowicie rozpuszczony, kolejno dodawać żółtka. Mąkę , kakao i proszek do pieczenia przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Mieszankę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok 40 minut, w temp. 160 C. Masa: Szklankę mleka, żółtka, budynie i obie mąki miksujemy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. Do gotującego wlewamy przygotowaną mieszankę i całość doprowadzamy do wrzenia. Powstały w ten sposób budyń przykrywamy i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy spirytus i krótko miksujemy. Odkładamy 3-4 łyżki masy. Pozostałą masę dzielimy na pół. Bo jednej części dodajemy dobrze odsączone,pokrojone w kostkę brzoskwinie (pamiętajcie, by brzoskwinie dobrze odsączyć ręcznikiem papierowym, zbyt dużo syropu w masie może spowodować jej zbytnie rozrzedzenie). Do drugiej połowy masy dodać nutellę, posiekaną czekoladę, skórkę z pomarańczy i sparzone rodzynki (należy je wcześnie zalać wrzątkiem, a po 30 minutach odcedzić i osuszyć). Wszystko wymieszać. Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń. Wyłożyć ciemną masę, wyrównać. Na masie ułożyć warstwę herbatników, a następnie masę z brzoskwiniami. Na masie ułożyć warstwę z herbatników maślanych. Wierzch ciasta cienko posmarować odłożoną na początku masą. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny. Polewa Składniki na polewę podgrzać i energicznie wymieszać. Ciasto polać polewą i ponownie wstawić do lodówki, by polewa ni...

Zgłoś naruszenie

blondeee

robiłam i jest pyszny <3

14.04 o 15:25       |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY