Więcej zszywek ze źródła

pysznoscislodkosci.blogspot.com

Mini ciasteczka z ciasta fr... Francuskie kwiatuszki 


  ... Sernik gotowany na biszkopc... Pianka na biszkoptach 


  ... Sernik królewski 

 Ciasto:... Ambrozja 


    2 litry mle... Karpatka z malinami 

 Cias... Makowa panienka 

 Biszkopt... Tort z owocami 


Biszkopt:...

Ambrozja



2 litry mleka
1,2 l śmietany 30 %
6 jajek
5 op. cukru wanilinowego
1 masło
1 szklanka cukru pudru
owoce (brzoskwinie, truskawki)
galaretka
biszkopty


Do zagotowanego mleka dodajemy roztrzepane jajka, śmietanę i cukry wanilinowe.
Gotujemy na małym ogniu do momentu ścięcia się twarogu.
Następnie twaróg studzimy i odciskamy.
Odciśnięty twaróg łączymy z masłem
i cukrem pudrem.
Do masy dodajemy owoce.
Tortownicę wykładamy biszkoptami.
Na biszkopty wykładamy masę i zalewamy galaretką przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Schładzamy w lodówce.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY