Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...
Maria_anna

Maria_anna

Dodane 13.11 o 18:58
Obserwuj
Ananasy w cieście

    mąka pszenna
    170 gramów
    mleko
    140 mililitrów
    jajka
    2 sztuki
    cukier puder
    2 łyżki
    cukier wanilinowy
    1 łyżeczka
    wiórki kokosowe
    4 łyżki
    proszek do pieczenia
    0.5 łyżeczki
    sól
    1 szczypta
    ananas świeży
    1 sztuka
    olej kokosowy
    6 łyżek
    cukier puder do posypania
    2 szczypta

Ananasa obrać ze skóry, pokroić na plastry około 5-8mm, a z każdego plastra wykroić twardy środek (rdzeń). 
Mleko zmiksować z jajkami, szczyptą soli, wiórkami i cukrami. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. 

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego, plastry ananasa obtoczyć w cieście i smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Gotowe ananasy w cieście posypać cukrem pudrem.

Ananasy w cieście


mąka pszenna
170 gramów
mleko
140 mililitrów
jajka
2 sztuki
cukier puder
2 łyżki
cukier wanilinowy
1 łyżeczka
wiórki kokosowe
4 łyżki
proszek do pieczenia
0.5 łyżeczki
sól
1 szczypta
ananas świeży
1 sztuka
olej kokosowy
6 łyżek
cukier puder do posypania
2 szczypta

Ananasa obrać ze skóry, pokroić na plastry około 5-8mm, a z każdego plastra wykroić twardy środek (rdzeń).
Mleko zmiksować z jajkami, szczyptą soli, wiórkami i cukrami. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać.

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego, plastry ananasa obtoczyć w cieście i smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Gotowe ananasy w cieście posypać cukrem pudrem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
zyszka1
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY