


Ananasy w cieście
mÄ…ka pszenna
170 gramów
mleko
140 mililitrów
jajka
2 sztuki
cukier puder
2 łyżki
cukier wanilinowy
1 łyżeczka
wiórki kokosowe
4 łyżki
proszek do pieczenia
0.5 łyżeczki
sól
1 szczypta
ananas świeży
1 sztuka
olej kokosowy
6 łyżek
cukier puder do posypania
2 szczypta
Ananasa obrać ze skóry, pokroić na plastry około 5-8mm, a z każdego plastra wykroić twardy środek (rdzeń).
Mleko zmiksować z jajkami, szczyptą soli, wiórkami i cukrami. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego, plastry ananasa obtoczyć w cieście i smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Gotowe ananasy w cieście posypać cukrem pudrem.
Polubili:
zyszka1
Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy
przepisy
Użytkownicy także przypinają:
Reklama: