Więcej zszywek z tablicy

do zrobienia

1/2 kubka mąki ziemniaczane...
...
klej+piasek ;)
Jak narysować kota
Jak narysować oczy .
...
Wisiory drzewka DIY
Domowy snickers

Przepis na...
LIKIER BANANOWY

Bardzo pro...
Składniki:
        500 g mą...
Mini serniczki na zimno z k...
turkusowe plecione kwiatki
....
...
...
...
...
...
bransoletka
...
Maliny
koniczynki
galaretki
SNIKERS kolejna wersja
arabeska
biszkopt:
- 5 jaje...
Deser Winogronowy
Składniki...
opaczynskaula

opaczynskaula od Paaulina

Dodane 26.01 o 22:47
Obserwuj
arabeska
biszkopt:
- 5 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
2 łyżki mąki ziem
1 łyżka gorącej wody
1 łyżka oleju
cukier waniliowy
1/2 łyżeczki pr do piecz

masa:
- 2 małe czerstwe bułeczki
3 szkl mleka
1/2 szkl cukrucukier waniliowy
10 dag wiórków kokosowych
1 1/2 kostki masła
dżem z czarnej porzeczki

posypka1 łyżka masła
10 dag wiórków kokosowych
1/2 szkl cukru

białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. następnie wlać olej, wodę, dosypać obie mąki i delikatnie wymieszać. wyłożyć do  blaszki i piec w temp. 180c przez ok. 30 min.

bułeczki zalać 2 szklankami zimnego mleka i odstawić żeby zmiękły, następnie rozdrobnić widelcem. pozostałą szklankę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowane bułki, wiórki kokosowe i cukier waniliowy, gotować 5 minut. odstawić masę do wystygnięcia od czasu do czasu wymieszać łyżką.
masło utrzeć mikserem na puch, dodając po łyżce masy bułkowej. ucierać do dokładnego połączenia się składników.

biszkopt przekroić na 2 placki. pierwszy posmarować dżemem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę kremu. można zostawić trochę na boki.

przygotować posypkę:
masło roztopić na patelni, na małym ogniu, dodać wiórki i cukier. mieszać, aż będzie miała złoty kolor. ciepłą posypkę wklepać w masę, aby dobrze przyległa. całość schłodzić w lodówce.

uwagi:
posypka pr...

arabeska

biszkopt:
- 5 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mąki
2 łyżki mąki ziem
1 łyżka gorącej wody
1 łyżka oleju
cukier waniliowy
1/2 łyżeczki pr do piecz

masa:
- 2 małe czerstwe bułeczki
3 szkl mleka
1/2 szkl cukrucukier waniliowy
10 dag wiórków kokosowych
1 1/2 kostki masła
dżem z czarnej porzeczki

posypka1 łyżka masła
10 dag wiórków kokosowych
1/2 szkl cukru

białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. następnie wlać olej, wodę, dosypać obie mąki i delikatnie wymieszać. wyłożyć do blaszki i piec w temp. 180c przez ok. 30 min.

bułeczki zalać 2 szklankami zimnego mleka i odstawić żeby zmiękły, następnie rozdrobnić widelcem. pozostałą szklankę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowane bułki, wiórki kokosowe i cukier waniliowy, gotować 5 minut. odstawić masę do wystygnięcia od czasu do czasu wymieszać łyżką.
masło utrzeć mikserem na puch, dodając po łyżce masy bułkowej. ucierać do dokładnego połączenia się składników.

biszkopt przekroić na 2 placki. pierwszy posmarować dżemem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę kremu. można zostawić trochę na boki.

przygotować posypkę:
masło roztopić na patelni, na małym ogniu, dodać wiórki i cukier. mieszać, aż będzie miała złoty kolor. ciepłą posypkę wklepać w masę, aby dobrze przyległa. całość schłodzić w lodówce.

uwagi:
posypka pr...

Zszywka przypięta także na tablicach:
słodkie kulinarnie Ulubione przepisy +27 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: