awokado zapiekane z jajkiem i dodatkami;)
INGREDIENTS
2 avocados
4 eggs
Salt, to taste
Pepper, to taste
Topping options:
Bacon bits
Cherry tomatoes, quartered
Basil, chopped
Cheddar cheese, shredded
Chives, chopped
PREPARATION
1. Preheat oven to 400°F/200°C.
2. Slice the avocados in half and remove the pits.
3. Place the avocado halves on a baking sheet and scoop out some of the flesh to make a bigger hole.
4. Crack one egg into each hole and season with salt and pepper.
5. Top with toppings of choice and bake for 15 minutes or until yolk reaches desired consistency.
6. Sprinkle with fresh herbs and enjoy!
Użytkownicy także przypinają:
stawiamnamleko
SKŁADNIKI: 2 awokado, 4 jajka, sól i pieprz do smaku. MOŻLIWE DODATKI: plasterki bekony, pokrojone pomidorki koktajlowe, posiekana bazylia, rozdrobiony ser cheddar, posiekany szczypiorek. PRZYGOTOWANIE: Nagrzać piekarnik do 200°C. Awokado przekroić na pół i usunąć pestkę. Połówki awokado umieścić na papierze do pieczenia, wydrążyć jeszcze trochę miąższu, by powiększyć dziurę. Jajka rozbić i umieścić po jednym w każdej połówce. Doprawić solą i pieprzem. Udekorować dodatkami i piec przez 15 minut do ścięcia się żółtek. Posypać świeżymi ziołami. Smacznego!