Babeczki cappucino z nutellą!
Ciasto:
•125 g masła, miękkiego
•1/3 szklanki cukru (można dać więcej, 1/2), najlepiej drobnego
•1 łyżka cukru wanilinowego
•2 jajka
•185g mąki pszennej (1 i 1/4 szklanki)
•1 łyżeczka proszku do pieczenia
•125 ml mleka (1/2 szklanki)
Dekoracja:
•precelki chrupkie, 12 sztuk
•lukier z cukru pudru i wody lub roztopiona biała czekolada do pokrycia precelków
•12 łyżeczek nutelli
•bita śmietana (gotowa lub własna z ubitej 250 ml śmietany kremówki 30%), można utrwalić żelatyną jeśli babeczki mają dłużej postać
•kakao do posypania po wierzchu
oraz:
•forma na muffiny wyłożona papilotkami
•12 papilotek o pojemności 125 ml
Użytkownicy także przypinają: