love_love

love_love

Dodane 27.02 o 13:18
Obserwuj
Babeczki owieczki:

 2 jajka
 150g cukru
 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 2 łyżki masła
 150ml śmietanki kremówki 30%
 175g mąki pszennej
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 1/2 łyżeczki sody
 szczypta soli
 100g gorzkiej czekolady, drobno posiekanej
 Krem:

 125g serka mascarpone
 100ml śmietanki kremówki 30%
 1 łyżeczka cukru waniliowego
 Oraz:

 marcepan ok. 150g
 pianki mini-marshmallows ok. 150g
 kostka gorzkiej czekolady, roztopiona
 białe perełki
 Przygotować babeczki. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami. Jajka ubić z cukrem i wanilią na jasny, gęsty, puszysty krem. W międzyczasie roztopić masło, ubić na sztywno śmietankę kremówkę, przesiać suche składniki i wymieszać z czekoladą. Na najmniejszych obrotach miksera do ubitych jaj wlać masło, następnie dosypywać po łyżce suchych składników na zmianę z połową ubitej kremówki. Na koniec wmieszać delikatnie pozostałą śmietankę. Ciasto rozłożyć pomiędzy dołki foremki - piec 12-15 minut do suchego patyczka w 180st.C. Ostudzić na kuchennej kratce.

 Przygotować krem. Serek mascarpone ubić razem z kremówką i cukrem na gęsty krem. Schować do lodówki.
Przygotować owieczki. Mini-marshmallow pokroić nożyczkami na połówki. Z marcepanu ukształtować główki i uszka. Do główki przykleić uszka, oczka z perełek i narysować źrenice z czekolady, odcisnąć też nozdrza wykałaczką. Babeczki posmarować kremem. Przykleić główkę i połówki pianek

Babeczki owieczki:


2 jajka
150g cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 łyżki masła
150ml śmietanki kremówki 30%
175g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
100g gorzkiej czekolady, drobno posiekanej
Krem:

125g serka mascarpone
100ml śmietanki kremówki 30%
1 łyżeczka cukru waniliowego
Oraz:

marcepan ok. 150g
pianki mini-marshmallows ok. 150g
kostka gorzkiej czekolady, roztopiona
białe perełki
Przygotować babeczki. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami. Jajka ubić z cukrem i wanilią na jasny, gęsty, puszysty krem. W międzyczasie roztopić masło, ubić na sztywno śmietankę kremówkę, przesiać suche składniki i wymieszać z czekoladą. Na najmniejszych obrotach miksera do ubitych jaj wlać masło, następnie dosypywać po łyżce suchych składników na zmianę z połową ubitej kremówki. Na koniec wmieszać delikatnie pozostałą śmietankę. Ciasto rozłożyć pomiędzy dołki foremki - piec 12-15 minut do suchego patyczka w 180st.C. Ostudzić na kuchennej kratce.

Przygotować krem. Serek mascarpone ubić razem z kremówką i cukrem na gęsty krem. Schować do lodówki.
Przygotować owieczki. Mini-marshmallow pokroić nożyczkami na połówki. Z marcepanu ukształtować główki i uszka. Do główki przykleić uszka, oczka z perełek i narysować źrenice z czekolady, odcisnąć też nozdrza wykałaczką. Babeczki posmarować kremem. Przykleić główkę i połówki pianek

Zszywka przypięta także na tablicach:
Babeczki *.* muffinkowa wyspa słodycze przede wszystkim babeczki wielkanoc +10 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: