Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Ciastka krok po kroku;)
Babeczki z kremem jeżynowym...
torty
słodzziutki ;P
...
................
:) .
Spoby♥
Ezra i Aria <3
o tak!
...
louis, strabucks i pączki&a...
omomomom
ice cream nutella
...
...
Słodko-kwaśna, różowa, pysz...
< 3
plecaki
ZIARNA KAWY POMALUJ FARBĄ W...
.....

Więcej zszywek ze źródła

cioccolatogatto.blox.pl

domowy ser mascarpone :) 
 ... Domowy ser mascarpone Mojito Czekoladowy torcik z kremem... ^.^ domowy serek mascarpone marchewkowe mufinki tort marchewkowy przekładan... piernik marchwiowy

Babeczki z kremem jeżynowym składniki na babeczki:

240g białej czekolady 2 łyżki śmietanki kremówki (lub mleka) 150g masła, miękkiego 50g cukru 3 jajka, małe 90g maki pszennej szczypta proszku do pieczenia szczypta soli nakrętka waniliowego ekstraktu Foremkę na babeczki wyłożyć papilotkami. Białą czekoladą posiekać i rozpuścić w kąpieli wodnej z śmietanką (lub mlekiem). Masło ubić na jasny i puszysty krem z cukrem. Dodawać po jednym jajku, miksując na małych obrotach. Wlać roztopioną czekoladę, zmiksować. Mąkę przesiać z proszkiem oraz solą i wsypać do maślano-czekoladowej masy, zmiksować. Na koniec wlać wanilię. Ciasto rozłożyć pomiędzy 12 babeczkowych dołków (ciut poniżej szczytu papilotki - urosną tylko trochę). Piec 10-12 minut w 180st.C aż ładnie się zezłocą. Ostudzić na kuchennej kratce. składniki na krem: 100g masła, miękkiego 90g jeżyn 1 łyżka soku z cytryny 1 i 1/2 szklanki cukru pudru (dałam 3/4) Owoce zmiksować i przetrzeć przez sitko by pozbyć się pestek. Masło miksować aż stanie się puszyste. Dodać puree z jeżyn i sok cytrynowy. Miksować aż składniki się połączą. Wsypywać cukier (po ok. 1/4 szklanki) aż krem osiągnie właściwą sobie konsystencję. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i chwilę schłodzić. Następnie ozdobić babeczki.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: