Więcej zszywek z tablicy

MOJE WYPIEKI

Rolada  kakaowa
Ciasto

5- ...
Ciasto   orzechowe  z   bit...
Cytrynowe ciasto Kropka .

...
MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-K...
Popapraniec  
Ciasto 
1 szk...
Wiśnia  z  piernikiem .
Pie...
Ciasto  kokosowe  z  borówk...
Proste  ciasto .
Mannowiec ...
Tort śmietankowy .
Różany  ...
Kakaowo-waniliowe z malinam...
Drożdżówka   sypana
Chałwowiec 
Czekoladowy bis...
Dzień   Dobry  ,  dzisiaj  ...
Ciasto Pod bezową chmurką ....
Ciasto   jogurtowe  z  boró...
Puszyste z truskawkami
Malinowa " Bella Piank...
Kakaowo -waniliowe z owocami
Ciasto z bezą prince polo i...
Proste   ciasto  z  kuleczk...
Słodki Uśmiech
Biszkopt 
6-...
Na Majówkę . 

Ciasto 
7- j...
Makowiec
Babka drożdżowa 

1/2 kg mą...
Babka , cytrynowy puszek . ...
Szyszki
renb

renb

Dodane 20.04 o 5:31
Obserwuj
Babka drożdżowa 

1/2 kg mąki
3 żółtka
1/2 szklanki oleju
5 dag drożdży
1/4 l mleka
3 łyżki cukru
rodzynki
łyżka mąki krupczatki
sól

Przygotowanie
Rodzynki sparzyć, obtoczyć w mące krupczatce - dzięki temu rodzynki nie opadną na dno babki. Z drożdży, 1 łyżki cukru, odrobiny mleka zarobić zaczyn. Gdy zaczyn podrośnie, dodać do pozostałych składników i dokładnie wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia, a następnie ponownie wyrobić.
Gdy podrośnie przełożyć do dużej foremki na babkę, do 1/2 jej wysokości. Pozostawić w cieple, aż podwoi swoją objętość, po czym wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 40 minut w temperaturze około 180 stopni C. Po upieczeniu udekorować lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

Babka drożdżowa


1/2 kg mąki
3 żółtka
1/2 szklanki oleju
5 dag drożdży
1/4 l mleka
3 łyżki cukru
rodzynki
łyżka mąki krupczatki
sól

Przygotowanie
Rodzynki sparzyć, obtoczyć w mące krupczatce - dzięki temu rodzynki nie opadną na dno babki. Z drożdży, 1 łyżki cukru, odrobiny mleka zarobić zaczyn. Gdy zaczyn podrośnie, dodać do pozostałych składników i dokładnie wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia, a następnie ponownie wyrobić.
Gdy podrośnie przełożyć do dużej foremki na babkę, do 1/2 jej wysokości. Pozostawić w cieple, aż podwoi swoją objętość, po czym wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 40 minut w temperaturze około 180 stopni C. Po upieczeniu udekorować lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
martynastefanska

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY