Więcej zszywek z tablicy

food

Bułeczki nadziane farszem m...
Pudding chia z owocami i ci...
Chlebek pita – przepis krok...
mniam
Babka waniliowo-ctrynowa Sk...
Lody tiramisu- amaretto Skł...
Zapiekane naleśniki
3 koktajl śniadaniowy ;)
lunchbox: brązowy ryż z kur...
Pyszna sałatka jajeczna.
NALEŚNIKI Z SEREM ZAPIEKANE...
Zaje*iste Bułki nadziewane ...
Racuszki budyniowe
ZAPIEKANKA "GYROS"...
SAŁATKA WIOSENNA
Koktajl jagodowy Banan, jag...
Kurczak w sosie serowym
blog z mnóstwem przepisów n...
placuszki bananowe :)
Pyszne bagietki z piekarnik...
Zapiekanka pomidorowa z kur...
Domowe rollsy Składniki: 1 ...

Więcej zszywek ze źródła

www.mniammniam.com

Kokosowy sernik na zimno in... Kokosowy sernik na zimno in... Szybki i łatwy sernik Szybki i łatwy sernik Zapiekane ziemniaki na spos... Sernik dyniowy Rustykalna tarta z dynią i ... Tarta z gruszkami w śmietan... Bajgle - szybkie i łatwe

Babka waniliowo-ctrynowa Skąłdniki: 20 dag miękkiego

masła 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka 2 łyżki ekstraktu waniliowego szczypta soli 2 cytryny do przygotowania syropu: 6 łyżek cukru do formy: tłuszcz do spryskiwania lub masło tarta bułka do wysypania cukier puder do posypania Przepis: Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Formę spryskaj tłuszczem lub wysmaruj masłem i wysyp tartą bułką, wytrząśnij jej nadmiar. Cytryny wyszoruj dokładnie pod gorącą wodą, wysusz, zetrzyj skórkę na drobnej tarce, starając się, by nie ścierać białej warstwy. Skórkę odłóż na bok, z cytryn wyciśnij sok i go zachowaj. Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem na jednolitą masę. Dodaj jajka, mleko, mąkę z proszkiem do pieczenia, ekstrakt waniliowy, sól oraz skórkę cytrynową. Dokładnie wymieszaj, by nie było żadnych grudek. Masę przelej do formy i wstaw do piekarnika na 45-50 minut - ciasto będzie upieczone, kiedy włożony do niego patyczek będzie suchy. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i odstaw na 10 minut. Delikatnie wyjmij z formy. Do rondelka wlej sok cytrynowy, dodaj 6 łyżek cukru, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gotuj na średnim ogniu cały czas mieszając przez 4-5 minut. W ciepłym cieście zrób patyczkiem kilkanaście dziurek o głębokości 3/4 ciasta. Łyżką nasącz je gorącym syropem. Odstaw do całkowitego wystygnięcia. Posyp cukrem pudrem.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia papu i ciacho słodkości Moje łaa-kocie +54 innych
Zgłoś naruszenie

cafe_latte

Pycha robiłam.

 |  21.02 o 11:30   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: