Więcej zszywek ze źródła

www.domowe-wypieki.pl

Kokosanki1

    200g wiórkó... Pączki Charlotte z musem malinowym Sernik nowojorski. Przepis ... APPLE PIE - amerykańska sza... Ciasteczka z rabarbarem Torcik jogurtowo- truskawkowy sprawdzony przepis na crème... Sernik z truskawkami i bezą
Anita205

Anita205

Dodane 12.02 o 8:10 z

www.domowe-wypieki.pl

Obserwuj

Baileys - irlandzki likier

Składniki:

1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki kakao
¾ szklanki słodkiej, płynnej śmietany 30- 36%
¾ szklanki mleka
400g mleka skondensowanego słodzonego
1 łyżka miodu
1 szklanka whisky (lub więcej)
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
ewentualnie: ¼ łyżeczki ekstraktu migdałowego
Sposób przygotowania:

W filiżance wymieszać kawę i kakao z paroma łyżkami śmietany.
Dodać do reszty śmietany, mleka, mleka skondensowanego, miodu, whisky i ekstraktu. Całość zmiksować blenderem na wysokich obrotach przez ok. 30 sekund.
Likier przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce, w lodówce nawet do 2 miesięcy. Przed pierwszym spożyciem najlepiej schłodzić likier przez co najmniej 12godz. Przed użyciem wstrząsnąć butelką.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Drinki Pomysły Ulubione Mniam +3 innych
Zgłoś naruszenie

Hellas26

Kremowe smaki świata deszczu. Raj rozkoszy.

 |  12.02 o 8:40  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: