Więcej zszywek ze źródła

www.kwestiasmaku.com

MAKARON Z KURCZAKIEM, PIECZ... Brzoskwiniowe


Składniki
1... Kruszonka i ciasto ucierane... Tajskie curry z ciecierzycą... SERNIK STRACCIATELLA Z BORÓ... SERNIK STRACCIATELLA Z BORÓ... ZUPA Z CUKINII
Z grzankami ... Naleśniki ze szpinakiem, fe... Miodowe muffinki marchewkow...

BAKŁAŻAN ZAPIEKANY Z SEREM KOZIM I POMIDORAMI Przygotowanie:

Bakłażan: Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. W naczyniu do zapiekania położyć jedną warstwą plasterki bakłażana uprzednio doprawione solą, pieprzem, startym czosnkiem, oregano, papryczką chili i nasmarowane oliwą extra vergine. Zapiekać przez około 13 minut. W połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę. Pomidory: W międzyczasie na patelni, na oliwie smażyć przez około 5 minut pomidory uprzednio sparzone, obrane ze skórek i pokrojone w kosteczkę. Doprawić je solą, pieprzem, kurkumą, kminem i ostrą papryką. Gdy woda z pomidorów odparuje odstawić patelnię z ognia. Zapiekanie: Na podpieczone bakłażany położyć plastry sera koziego, przykryć pomidorami i wstawić do piekarnika. Piec przez 15 minut. Posypać kolendrą lub bazylią i podawać np. z bagietką.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY