Co to znaczy być odpowiedzialnym i jaki powinien być odpowiedzialny władca? Przemówienie


Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Calzone- przyp.z poprostupy...
Baletki 3 jajka, białka i ż...
nocą jest się szczerym
Adidas EQT
Miłość..
"Oddech.." - Hucz...
Muzyka serca !
Wspaniałe książki. ^ω^ &quo...
...
...
Chris Zylka :*
...
...
***
tydzień przerwy przez kolan...
...
...
Meteory, Grecja
...
Cudowne buty *_*
rarr
...
...
*_*..
````
...
Natasza13

Natasza13 od safari

Dodane 10.09 o 23:15
Obserwuj

Baletki 3 jajka, białka i żółtka osobno 80 g drobnego

cukru do wypieków 75 g mąki pszennej mak, do posypania gęsty dżem lub marmolada, do przełożenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać, odłożyć. Białka oddzielić od żółtek. Białka umieścić w misie miksera i ubić na sztywną pianę. Powoli i stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce (jak przy bezach - nie można wsypać cukru na jeden raz) i ubijać. Do ubitej masy bezowej dodać żółtka, ubić. Wsypywać powoli przesianą mąkę i delikatnie (naprawdę bardzo delikatnie) wymieszać przy pomocy szpatułki. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okragłą tylką o szerokości 1 cm i wykładać na blachę (wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia) nieduże krążki, pozostawiając odstępy między ciastkami. Przed samym pieczeniem posypać makiem. Piec w temperaturze 180ºC przez około 10 minut, aż będą lekko złote. Często piekę je na macie teflonowej, której nie trzeba niczym smarować, ciastka idealnie odchodzą po upieczeniu. Wystudzić, przełożyć dżemem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: