Projekt do szkoły - komórka roślinna


KinderPingui

KinderPingui

Dodane 4.06 o 12:14
Obserwuj
BananoFee * - *

Składniki:
- 300g ciasteczek owsianych
- 100g masła
- 350g masy kajmakowej
- 2 duże banany
- sok z cytryny
- 330ml śmietany 36%
- śmietan-fix
- starta czekolada
- opcjonalnie truskawki

Sposób przygotowania:
1. Ciasteczka pokrusz, dodaj roztopione masło i wymieszaj tak, aby utworzyć mokry piasek. Wyłóż do formy ok. 20-21cm. Na to wyłóż masę kajmakową i wstaw do lodówki.
2. Banany obierz i pokrój w plasterki. Skrop sokiem z cytryny, żeby nie zrobiły się brązowe. Ułóż na masie kajmakowej i ponownie włóż całość do lodówki.
3. Do naczynia wlej śmietanę i wsyp śmietan-fix. Miksuj aż śmietana będzie sztywna. Krem wyłóż na banany.
4. Posyp całość startą czekoladą w ulubionym smaku. Możesz ozdobić sezonowymi owocami, np. truskawkami.

Podawaj schłodzone (pierwsze krojenie po 4-5 godzinach).
Smacznego ^^

BananoFee * - *


Składniki:
- 300g ciasteczek owsianych
- 100g masła
- 350g masy kajmakowej
- 2 duże banany
- sok z cytryny
- 330ml śmietany 36%
- śmietan-fix
- starta czekolada
- opcjonalnie truskawki

Sposób przygotowania:
1. Ciasteczka pokrusz, dodaj roztopione masło i wymieszaj tak, aby utworzyć mokry piasek. Wyłóż do formy ok. 20-21cm. Na to wyłóż masę kajmakową i wstaw do lodówki.
2. Banany obierz i pokrój w plasterki. Skrop sokiem z cytryny, żeby nie zrobiły się brązowe. Ułóż na masie kajmakowej i ponownie włóż całość do lodówki.
3. Do naczynia wlej śmietanę i wsyp śmietan-fix. Miksuj aż śmietana będzie sztywna. Krem wyłóż na banany.
4. Posyp całość startą czekoladą w ulubionym smaku. Możesz ozdobić sezonowymi owocami, np. truskawkami.

Podawaj schłodzone (pierwsze krojenie po 4-5 godzinach).
Smacznego ^^

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: