Więcej zszywek z tablicy

Obiadek

PYSZNA ZUPA BROKUŁOWA! :)
MEGA PYSZNY obiad JEDNOGARN...
Kotlety schabowe w cieście ...
Soczysta grillowana pierś z...
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSY...
Racuszki budyniowe
Quesadilla z kurczakiem, se...
Zapiekanka z tortellini!
Pełnoziarniste pierogi ze s...
Bananowe racuchy na maślanc...
PIKANTNY SOS BOLOGNESE
Rigatoni z pomidorkami kokt...
Arancini ze szpinakiem i su...
Ekspresowy kurczak po sycyl...
Warzywne placuszki
Dziś pro...
leniwe
Zupa-Krem z Cukinii
Placki z cukinii
Naleśniki z farszem z kurcz...
Kotlety z jajek

SKŁADNIKI:...
Farszynki kapitańskie. Ziem...
Placki ziemniaczane nadziew...
Skład:
3 filety z kurczaka
...
Delikatne curry z klopsikami
Ziemniaczane kotlety z piec...
Zapiekanka z kurczakiem, wa...
roxy15

roxy15 od shamrock

Dodane 17.09 o 21:40
Obserwuj
Bananowe racuchy na maślance i sodzie

Składniki:

Składniki na około 20 dużych placuszków
mąka pszenna 2 szklanki kopiaste
maślanka 1 i 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki
jajko 1
soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
szczypta soli
banan 1
cukier puder do oprószenia
oliwa do smażenia


Treść przepisu:
Czas przygotowania: 10 minut

Przygotowanie:
Mąkę mieszam z sodą, solą i cukrem. Jajko rozkłócone mieszam z maślanką. Wszystkie składniki mieszam do połączenia składników. Banana obieram ze skórki, kroję w kostkę i dodaję do ciasta. Na rozgrzanej oliwie smażę racuchy z obu stron, na złoty kolor. Racuszki odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym lub bibule. Posypuję cukrem pudrem, podaję na ciepło z ulubionym dżemem lub powidłami.

Bananowe racuchy na maślance i sodzie


Składniki:

Składniki na około 20 dużych placuszków
mąka pszenna 2 szklanki kopiaste
maślanka 1 i 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki
jajko 1
soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
szczypta soli
banan 1
cukier puder do oprószenia
oliwa do smażenia


Treść przepisu:
Czas przygotowania: 10 minut

Przygotowanie:
Mąkę mieszam z sodą, solą i cukrem. Jajko rozkłócone mieszam z maślanką. Wszystkie składniki mieszam do połączenia składników. Banana obieram ze skórki, kroję w kostkę i dodaję do ciasta. Na rozgrzanej oliwie smażę racuchy z obu stron, na złoty kolor. Racuszki odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym lub bibule. Posypuję cukrem pudrem, podaję na ciepło z ulubionym dżemem lub powidłami.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY