Banany w cieście francuskim
SKŁADNIKI:
-banany – ile dusza zapragnie
- ciasto francuskie*
-cynamon
-sos czekoladowy (lub tabliczka czekolady)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Banany obrać ze skórki i obsypać cynamonem. Ciasto francuskie pokroić w paski o szerokości ok. 2 cm i owinąć nimi banany. Piec w temperaturze 180 stopni do czasu aż ciasto będzie złocisto brązowe. Podawać polane sosem czekoladowym. Można zamiast sosu rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu podlewając odrobiną mleka.
*Ciasto francuskie – można je kupić gotowe w każdym supermarkecie. Koszt kupienia i samodzielnego wykonania jest porównywalny. Czasem nawet taniej jest kupić gotowe – na pewno zdecydowanie szybciej
Polubili:
nieznasz
julkaskupien
maggie94
AdaAnna
kicia77
kinaa266
Klaku123
AmyR
Aleksandra0225
PiiieguS
oraz 3 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają:
2
1
0
[Tags] Drożdżowe zajączki na Wielkanoc w tym w ...
fotoamator Pięknie wyglądają i pewnie są smaczne.