Więcej zszywek z tablicy

Slodko

Babka cytrynowa ze śmietaną
Ciasto Śnieżny puch – bez p...
Malinowiec (bez pieczenia)
Ciasto serowe z wiśniami, w...
Banoffee Pie [tortownica o ...
Ciasto:

400 g maki

5 lyzk...
Fit szarlotka!
Red Velvet Brownies
kanna

kanna od MaJe_CzKa222

Dodane 13.04 o 16:09
Obserwuj
Banoffee Pie [tortownica o średnicy 23 cm] Składniki: 190 g herbatników 65 g masła mała puszka gotowej masy krówkowej (370 g) 3 średnie banany sok z cytryny do skropienia bananów aby nie ściemniały 250 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 opak. śmietan-fixu 50 g gorzkiej czekolady Herbatniki kruszę i rozdrabniam za pomocą blendera na konsystencję "piasku". Masło rozpuszczam w rondelku i pozostawiam do ostudzenia. Następnie dodaję do pokruszonych ciastek roztopione masło i mieszam. Dno i boki tortownicy o średnicy 23 cm wykładam ciasteczkową masą i dociskam. Wkładam do lodówki. Podgrzewam masę krówkową w puszce i wykładam na herbatnikowy spód. Rozsmarowuję równo przy pomocy łyżki. Obieram banany, odkrawam końcówki i kroję w grubsze plasterki, skrapiam sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, po czym układam równomiernie na masie krówkowej. Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Banany przykrywam kremem sporządzonym z bitej śmietany. Na wierzch ścieram gorzką czekoladę. Wstawiam na kilka godzin do lodówki. Smacznego! :)

Banoffee Pie [tortownica o średnicy 23 cm] Składniki:

190 g herbatników 65 g masła mała puszka gotowej masy krówkowej (370 g) 3 średnie banany sok z cytryny do skropienia bananów aby nie ściemniały 250 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 opak. śmietan-fixu 50 g gorzkiej czekolady Herbatniki kruszę i rozdrabniam za pomocą blendera na konsystencję "piasku". Masło rozpuszczam w rondelku i pozostawiam do ostudzenia. Następnie dodaję do pokruszonych ciastek roztopione masło i mieszam. Dno i boki tortownicy o średnicy 23 cm wykładam ciasteczkową masą i dociskam. Wkładam do lodówki. Podgrzewam masę krówkową w puszce i wykładam na herbatnikowy spód. Rozsmarowuję równo przy pomocy łyżki. Obieram banany, odkrawam końcówki i kroję w grubsze plasterki, skrapiam sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, po czym układam równomiernie na masie krówkowej. Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Banany przykrywam kremem sporządzonym z bitej śmietany. Na wierzch ścieram gorzką czekoladę. Wstawiam na kilka godzin do lodówki. Smacznego! :)

Zszywka przypięta także na tablicach:

Ciasta i ciasteczka

Jedzonko

Ulubione

Ciasta

+137 innych
Zgłoś naruszenie

MaJe_CzKa222

Ciasto przepyszneee!

 |  17.04 o 16:46  

MaJe_CzKa222

* do

 |  13.04 o 18:04  

MaJe_CzKa222

MagdalenaJolanta, to jest usztywniacz to bitej śmietany .

 |  13.04 o 16:03  

MagdalenaJolanta

co to jest śmietan fix? bita śmietana ?

 |  13.04 o 15:28  

KlAuDiA2223

mniam

1  |  12.04 o 21:32  

Karrixa1234

Aaaaaż ślinka leci ;)

1  |  9.04 o 19:43  

KinderPingui

3 razy tak - robię! <3

1  |  8.04 o 22:46  

pha_lina

siostra robiła - mega słodkie - ale pyszne :)

1  |  4.04 o 8:03  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: