Więcej zszywek z tablicy

Dukan

Kluski Twarogowe - Dukan 25...
Dukan: krem czekoladowy, sk...
Placek Jabłkowy z Cynamonem...
Biszkopciki z patelni - Duk...
źródło: dukan.blox.pl Pasta...
Tortilla źródło: dukan.blox...
Placki maślankowe - Dukan
Dukanowski sernik na zimno ...
Kluski Twarde - Dukan 1 łyż...
dzięki temu tiramisu przetr...
placuszki otrębowe z ziołam...
Sernik Dukana, czyli coś dl...
karolina229

karolina229 od elililinka

Dodane 25.01 o 14:25
Obserwuj
Biszkopciki z patelni - Dukan Przepis opatentowałam ponad pół roku temu, a dopiero teraz sobie o nim przypomniałam Już tak z tymi przepisami mam zero chronologii W każdym razie, przepis na biszkopciki dla osób nie posiadających piekarnika lub z awarią, albo dla chcących tak jak ja, zrobić coś mega szybko 1 jajko 2 tabl słodziku 1 łyżeczka puddingu waniliowego/czekoladowego z Lidla (lub zwykłej skrobi kukurydzianej) aromat opcjonalnie mak/sezam,żurawina/kakao do posypania Opis szeroki, ale roboty niewiele Teflon rozgrzać na szerokim palniku, ale najmniejszy gaz (chodzi o to, by ciepło było dostarczane na duży obszar patelni, a nie jak w przypadku małego palnika, że jest ono tylko na środku), nakryć pokrywą. Białko oddzielić od żółtka, słodzik rozkruszyć. Białko ubić ze szczyptą soli i słodzikiem w małym pojemniku (ja używam kubełków po serkach homo lub wiejskich z Lidla), gdy białko będzie mocno ubite, wlać szybko żółtko, ciągle miksując, dosypywać resztę składników dodając aromat na końcu. Nakładać łyżką krążki masy, mogą być "z górką", posypać dodatkiem lub bez i nakryć pokrywą, piec aż spód zrobi się widocznie suchy (trwa to trochę długo, więc najlepiej czymś się zająć wtedy), zdjąć pokrywę, chwilę odparować i przekręcić na drugą stronę, nakryć pokrywą, ale później ją zdjąć i odparowywać.

Biszkopciki z patelni - Dukan Przepis opatentowałam

ponad pół roku temu, a dopiero teraz sobie o nim przypomniałam Już tak z tymi przepisami mam zero chronologii W każdym razie, przepis na biszkopciki dla osób nie posiadających piekarnika lub z awarią, albo dla chcących tak jak ja, zrobić coś mega szybko 1 jajko 2 tabl słodziku 1 łyżeczka puddingu waniliowego/czekoladowego z Lidla (lub zwykłej skrobi kukurydzianej) aromat opcjonalnie mak/sezam,żurawina/kakao do posypania Opis szeroki, ale roboty niewiele Teflon rozgrzać na szerokim palniku, ale najmniejszy gaz (chodzi o to, by ciepło było dostarczane na duży obszar patelni, a nie jak w przypadku małego palnika, że jest ono tylko na środku), nakryć pokrywą. Białko oddzielić od żółtka, słodzik rozkruszyć. Białko ubić ze szczyptą soli i słodzikiem w małym pojemniku (ja używam kubełków po serkach homo lub wiejskich z Lidla), gdy białko będzie mocno ubite, wlać szybko żółtko, ciągle miksując, dosypywać resztę składników dodając aromat na końcu. Nakładać łyżką krążki masy, mogą być "z górką", posypać dodatkiem lub bez i nakryć pokrywą, piec aż spód zrobi się widocznie suchy (trwa to trochę długo, więc najlepiej czymś się zająć wtedy), zdjąć pokrywę, chwilę odparować i przekręcić na drugą stronę, nakryć pokrywą, ale później ją zdjąć i odparowywać.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Dukan Pyszności Deserkowo omnomnom +1 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: