
Biszkopciki z patelni - Dukan Przepis opatentowałam
ponad pół roku temu, a dopiero teraz sobie o nim przypomniałam Już tak z tymi przepisami mam zero chronologii W każdym razie, przepis na biszkopciki dla osób nie posiadających piekarnika lub z awarią, albo dla chcących tak jak ja, zrobić coś mega szybko 1 jajko 2 tabl słodziku 1 łyżeczka puddingu waniliowego/czekoladowego z Lidla (lub zwykłej skrobi kukurydzianej) aromat opcjonalnie mak/sezam,żurawina/kakao do posypania Opis szeroki, ale roboty niewiele Teflon rozgrzać na szerokim palniku, ale najmniejszy gaz (chodzi o to, by ciepło było dostarczane na duży obszar patelni, a nie jak w przypadku małego palnika, że jest ono tylko na środku), nakryć pokrywą. Białko oddzielić od żółtka, słodzik rozkruszyć. Białko ubić ze szczyptą soli i słodzikiem w małym pojemniku (ja używam kubełków po serkach homo lub wiejskich z Lidla), gdy białko będzie mocno ubite, wlać szybko żółtko, ciągle miksując, dosypywać resztę składników dodając aromat na końcu. Nakładać łyżką krążki masy, mogą być "z górką", posypać dodatkiem lub bez i nakryć pokrywą, piec aż spód zrobi się widocznie suchy (trwa to trochę długo, więc najlepiej czymś się zająć wtedy), zdjąć pokrywę, chwilę odparować i przekręcić na drugą stronę, nakryć pokrywą, ale później ją zdjąć i odparowywać.
Użytkownicy także przypinają: