Powstanie Stanów Zjednoczonych


Więcej zszywek z tablicy

Kulinaria

Kakaowy pudding chia z cyna...
Przekąska z cukinii
...
xxx
...
.........................
.....
Szybkie i łatwe w przygotow...
...
koktajle
Sernik z jagodami
***
Domowa zupa grzybowa – arom...
Leśny mech
Ciasto Kinder Bueno (bez pi...
Kremowy sernik na kruchym s...
Panna cotta z musem truskaw...
Sałatka gyros z kapustą cze...
Euro deser
Ten meksykański dip serowy ...
Kokosowy jagielnik na dakty...
Gorąca czekolada w 10 minut!
DOMOWE SMOOTHIE: 15 Pysznyc...
...
tort z cukinii
Ciasto wiśniowa poezja
Asiunia5

Asiunia5 od madAboutYOU

Dodane 4.06 o 19:35
Obserwuj
Biszkopt: * 3 jajka * 80 g cukru * 100 g mąki * 1 łyżka kakao * 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki oleju Poncz: * 125 ml słodkiej kawy (może być pół na pół z likierem kawowym lub czekoladowym) Warstwa malinowa: * 500 g mrożonych malin * 2 galaretki malinowe * 350 ml wrzątku Masa serowa: * 650 g twarogu sernikowego * 250 ml kremówki * 3 łyżeczki miałkiej kawy rozpuszczalnej * 4 kopiate łyżki cukru pudru * 3 płaskie łyżeczki żelatyny * 100 ml wrzątku Polewa: * 100 g czekolady * 8 łyżek mleka * 1 pełna łyżka masła Spód tortownicy o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jajka ubijamy z cukrem przez około 7 minut do czasu, aż powstanie jasna, puszysta masa. Pod koniec dodajemy olej. Następnie do masy jajecznej przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kawą i kakao i miksujemy na wolnych obrotach, tylko do chwili połączenia się składników. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 15 minut (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt odstawiamy do wystygnięcia, a następnie zdejmujemy papier i ponownie umieszczamy go w tortownicy. Ponczujemy. Galaretki rozpuszczamy w 350 ml wrzątki i zalewamy nimi zamrożone maliny. Dokładnie mieszamy i kiedy masa zacznie tężeć (a trzeba być czujnym, ponieważ nastąpi to bardzo szybko) przekładamy ją na biszkopt i wyrównujemy. Kawę oraz żelatynę zalewamy wrzątkiem, mieszamy do chwili rozpuszczenia się i odstawiamy do przestygnięcia. Ser miksujemy z cukrem pudrem a następnie dodajemy do niego ubitą kremówkę i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy kawę z żelatyną i miksujemy do chwili połączenia się składników. Masę serową przekładamy na maliny, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki aby stężała (najlepiej na całą noc). Przed podaniem przygotowujemy polewę. Mleko, masło oraz połamaną czekoladę topimy w kąpieli wodnej a następnie mieszamy rózgą aby polewa była gładka. Odrobinę ją studzimy a następnie polewamy nią wierzch ciasta. Smacznego :)

Biszkopt: * 3 jajka * 80 g cukru * 100 g mąki * 1

łyżka kakao * 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki oleju Poncz: * 125 ml słodkiej kawy (może być pół na pół z likierem kawowym lub czekoladowym) Warstwa malinowa: * 500 g mrożonych malin * 2 galaretki malinowe * 350 ml wrzątku Masa serowa: * 650 g twarogu sernikowego * 250 ml kremówki * 3 łyżeczki miałkiej kawy rozpuszczalnej * 4 kopiate łyżki cukru pudru * 3 płaskie łyżeczki żelatyny * 100 ml wrzątku Polewa: * 100 g czekolady * 8 łyżek mleka * 1 pełna łyżka masła Spód tortownicy o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jajka ubijamy z cukrem przez około 7 minut do czasu, aż powstanie jasna, puszysta masa. Pod koniec dodajemy olej. Następnie do masy jajecznej przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kawą i kakao i miksujemy na wolnych obrotach, tylko do chwili połączenia się składników. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 15 minut (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt odstawiamy do wystygnięcia, a następnie zdejmujemy papier i ponownie umieszczamy go w tortownicy. Ponczujemy. Galaretki rozpuszczamy w 350 ml wrzątki i zalewamy nimi zamrożone maliny. Dokładnie mieszamy i kiedy masa zacznie tężeć (a trzeba być czujnym, ponieważ nastąpi to bardzo szybko) przekładamy ją na biszkopt i wyrównujemy. Kawę oraz żelatynę zalewamy wrzątkiem, mieszamy do chwili rozpuszczenia się i odstawiamy do przestygnięcia. Ser miksujemy z cukrem pudrem a następnie dodajemy do niego ubitą kremówkę i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy kawę z żelatyną i miksujemy do chwili połączenia się składników. Masę serową przekładamy na maliny, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki aby stężała (najlepiej na całą noc). Przed podaniem przygotowujemy polewę. Mleko, masło oraz połamaną czekoladę topimy w kąpieli wodnej a następnie mieszamy rózgą aby polewa była gładka. Odrobinę ją studzimy a następnie polewamy nią wierzch ciasta. Smacznego :)

Zgłoś naruszenie

jul_iki

wygląda apetycznie

1  |  1.06 o 17:25  

Monika2424

Wygląda pysznie:) chyba wkrótce zrobię:)

2  |  31.05 o 23:30   Pokaż odpowiedzi

krajzuzia

przepis genialny

1  |  29.05 o 20:46  

krajzuzia

przepyszne

1  |  29.05 o 20:46   Pokaż odpowiedzi

red_heaD

Próbował ktoś? Wygląda cudownie :)

 |  28.05 o 21:25   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: