Więcej zszywek z tablicy

MOJE WYPIEKI

Ciasto  Puszysta  Chmurka
BISZKOPT
8-JAJ
1- SZKL.  CU...
Jesienna  Wiśnia
Tort   urodzinowy
TORT   URODZINOWY
CIASTO   KROPKA  
     BISZ...
Przepis  z  internetu .
BISZKOPT  
6-JAJEK 
3/4-  S...
BLASZKA    25 X34   

BISZK...
Ciasto   Nadia   z masą  bu...
"  Malinowy  Król &quo...
Prosta   rolada   biszkopto...
Drożdżówka    sypana  .
Ciasto  łaciate  z  serkami...
Rolada  biszkoptowa  z  mal...
Ciasto   Lato 
Biszkopt , t...
Tort   na  zimno  z  masłem...
Ciasto  Principessa

Najlep...
PRZYSMAK SUŁTANA
Beza sezam...
Ciasto  "  Kubanka  &q...
Wiśniowa   Ambrozja  
Blasz...
OCZY CARYCY

Ciasto jasne:
...
Ciasto " Ukryte Rubiny...
Ciasto Kukułka
BISZKOPT CIE...
Puszek   z  dżemem .
3-jajk...
Ciasto   "  Czarna   o...
renb

renb

Dodane 13.09 o 5:55
Obserwuj
BISZKOPT  
6-JAJEK 
3/4-  SZKLANKI   OLEJU 
1-SZKLANKA  CUKRU  + 1/2   SZKLANKI  CUKRU  
3-ŁYŻKI   KAKAA
1 1/2   - SZKLANKI   MĄKI 
1-ŁYŻECZKA  SODY 
1-ŁYŻECZKA  PROSZKU   DO  PIECZENIA  
2-ŁYŻKI   KAWY   ROZPUSZCZALNEJ 
1/2  -SZKLANKI   WODY .
Olej, wodę, szklankę cukru i 3 łyżki kakao umieszczamy w garnuszku i gotujemy, aż cukier się rozpuści. Zdejmujemy z palnika i studzimy.
Uwaga! Składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodając stopniowo cukier, nadal ubijamy. Dodajemy żółtka, ubijamy, aż powstanie kremowa pianka. Wlewamy wystudzoną mieszankę kakaową z garnuszka, mieszamy delikatnie łyżką, aż powstanie gładka masa. Na koniec dodajemy wszystkie suche składniki, mieszamy dokładnie łyżką.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut ( do suchego patyczka). Studzimy. Kroimy na 2 części (2 blaty).
PIANKA   KAWOWA
 3-  ŚMIETANY  36 %
1 -PUSZKA  MLEKA  SKONDENSOWANEGO  SŁODZONEGO 
1-SZKLANKA   MOCNEGO  NAPARU  Z  KAWY 
1-ŁYŻKA   KAWY   ROZPUSZCZALNEJ 
3-KOPIASTE  ŁYŻKI  ŻELATYNY 
1/2-  SZKLANKI   WODY .
  Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na 10 min, żeby napęczniała. Kawę rozpuszczalną wsypać do gorącego naparu z kawy parzonej i dodać napęczniałą żelatynę. Wymieszać i odstawić do wystudzenia, uważając aby całkiem nie zastygło. Mleko skondensowane rozmieszać i połączyć z przestudzoną kawą. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić w misie miksera i porcjami wmieszać w krem kawowy. Pierwszy blat ciasta umieścić w formie, w której się piekł i wyłożyć gęsty krem. Wyrównać i przykryć drugim ciastem czekoladowym. Odstawić do całkowitego stężenia.
   Ozdabiać   według  uznania .

BISZKOPT

6-JAJEK
3/4- SZKLANKI OLEJU
1-SZKLANKA CUKRU + 1/2 SZKLANKI CUKRU
3-ŁYŻKI KAKAA
1 1/2 - SZKLANKI MĄKI
1-ŁYŻECZKA SODY
1-ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
2-ŁYŻKI KAWY ROZPUSZCZALNEJ
1/2 -SZKLANKI WODY .
Olej, wodę, szklankę cukru i 3 łyżki kakao umieszczamy w garnuszku i gotujemy, aż cukier się rozpuści. Zdejmujemy z palnika i studzimy.
Uwaga! Składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodając stopniowo cukier, nadal ubijamy. Dodajemy żółtka, ubijamy, aż powstanie kremowa pianka. Wlewamy wystudzoną mieszankę kakaową z garnuszka, mieszamy delikatnie łyżką, aż powstanie gładka masa. Na koniec dodajemy wszystkie suche składniki, mieszamy dokładnie łyżką.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut ( do suchego patyczka). Studzimy. Kroimy na 2 części (2 blaty).
PIANKA KAWOWA
3- ŚMIETANY 36 %
1 -PUSZKA MLEKA SKONDENSOWANEGO SŁODZONEGO
1-SZKLANKA MOCNEGO NAPARU Z KAWY
1-ŁYŻKA KAWY ROZPUSZCZALNEJ
3-KOPIASTE ŁYŻKI ŻELATYNY
1/2- SZKLANKI WODY .
Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na 10 min, żeby napęczniała. Kawę rozpuszczalną wsypać do gorącego naparu z kawy parzonej i dodać napęczniałą żelatynę. Wymieszać i odstawić do wystudzenia, uważając aby całkiem nie zastygło. Mleko skondensowane rozmieszać i połączyć z przestudzoną kawą. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić w misie miksera i porcjami wmieszać w krem kawowy. Pierwszy blat ciasta umieścić w formie, w której się piekł i wyłożyć gęsty krem. Wyrównać i przykryć drugim ciastem czekoladowym. Odstawić do całkowitego stężenia.
Ozdabiać według uznania .

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: