Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

biszkopt: 3 jaja 2 kopiaste...

Więcej zszywek ze źródła

swiatciast.pl

Pijana kukułka taratuszki-pulchne faworki torcik kwiatki w doniczce Jabłkowe kwiatuszki z cynam... Ciasto biszkoptowe z truska... Ptysie z kremem z białek ja... Proste ciasto jogurtowe (7 ... Wiosenny tort naleśnikowy o... SYPANA SZARLOTKA Z RABARBAREM
natkowaa

natkowaa od joannadalmata67

Dodane 8.01 o 17:57 z

swiatciast.pl

Obserwuj

biszkopt: 3 jaja 2 kopiaste łyżki mąki pszennej

tortowej 1 łyżka (z górką) ciemnego kakao 4 kopiaste łyżki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli do białek poncz: 0,5 szklanki wody z sokiem z 1/3 cytryny 1 kopiasta łyżeczka cukru krem kakaowy: 400 gramów śmietany kremówki 2 kopiaste łyżki kakao 3 kopiaste łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny + 1/3 szklanki gorącej wody galaretka wiśniowa: 2 paczuszki galaretki wiśniowej 0.75 litra gorącej wody masa śmietanowa: 400 gramów śmietanki kremowej 30% 2 łyżki cukru pudru 80 gramów posypki cukrowej kolorowej (pałeczki) 3/4 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki gorącej wody warstwa niebieska: 2 paczki galaretki ametystowej (Wodzisław) 1 litr gorącej wody kleksy: 200 gramów śmietanki kremowej 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny + 4 łyżki gorącej wody reszta kolorowej posypki Biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek, dosypujemy szczyptę soli, ubijamy je na sztywno, potem dodajemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy około minuty, następnie dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, ucieramy do połączenia składników na średnich obrotach miksera. Kwadratową blaszkę o boku 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, wyrównujemy powierzchnię, wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy do "suchego patyczka", u mnie około 22 minut. Ciasto schładzamy, odrywamy od papieru (później będzie nam łatwiej kroić) i wkładamy znów z papierem do blaszki. Nasączamy ponczem (dość obficie). Teraz robimy krem kakaowy. Żelatynę dokładnie rozprowadzamy w gorącej wodzie, schładzamy do temperatury pokojowej. Śmietankę (dobrze schłodzoną) ubijamy na pół sztywno, dodajemy cukier puder, kakao, miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Do schłodzonej żelatyny dodajemy 2 łyżki masy, potem wlewamy całość do kremu i miksujemy na najszybszych obrotach do połączenia składników. Krem od razy wykładamy na biszkopt, wyrównujemy powierzchnię, wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, schładzamy, kiedy zaczną tężeć wylewamy delikatnie na zastygnięty krem kakaowy. Wkładamy ponownie do lodówki do zastygnięcia. Teraz zabieramy się za krem śmietanowy. Żelatynę dokładnie rozprowadzamy w gorącej wodzie, schładzamy do temperatury pokojowej. Śmietanę ubijamy na pół sztywno, dodajemy cukier puder, miksujemy króciutko. Żelatynę hartujemy jak poprzednio i łączymy z masą śmietanową, wsypujemy cukiereczki,...

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły CIASTA I CIASTECZKA Jedzonko *-* Pomysły +482 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

tas_or_ek

Piękne. ale czy smaczne? Piekł ktoś? Bo przymierzam się do niego na Komunię do chrześnicy :)

 |  13.05 o 10:46  

dorkab

piękne

 |  21.02 o 20:58  

84agnieszka

poprostu musze upiec... ale planuje użyć mleka zageszczonego niesłodzonego

 |  22.01 o 20:56  

SophiaFarbka

Zajefajne zrobie takie :)

 |  18.01 o 1:47  

Inoe

wygląda jak pejzaż :o

 |  17.01 o 23:37  

gandziunia666

Link do pełnego przepisu. Galaretkę kolorową kupiłam w netto, bardzo często tam jest Wodzisław z 1.30 około jak pamiętam :) smaker.pl/przepis-ciasto-quot-cudaczek-quot,110606.html

 |  17.01 o 12:59  

NeverSayNeveer

super ;)

 |  15.01 o 19:13  

floooooower18

a ta woda kleksy co to?

 |  13.01 o 12:57  

juleczkalove

piękny

 |  7.01 o 18:42  

witchewa

Patricia123a, ewelina0492 - aha, dzięki dziewczyny za odpowiedź :)

 |  7.01 o 15:45  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: