Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Biszkopt: 4 jaja ½ szklanki...
Cupcakes z borówkami
Składn...
5 min lody brzoskwiniowe; 1...
nic tylko zajadać :)
jak zrobić pyszną bananową ...
Extra przekąska!
Składniki:...
Sposób na proste włosy!
Sposób na zrobienie koperty...
Szybko i wygodnie
: )
Wyzwanie podjęte !
Liczby podane obok dnia t s...
PYSZNA ZUPA SEROWA Z GRZANK...
corn dog - amerykańskie dan...
;))
sowaaa
motyle
serwetka
...
Muszę sobie takie etui zrob...
Zakładeczki sóweczki ^^
przepisy na zelki <3
Polecam prze pyszne <3

Więcej zszywek ze źródła

www.domowe-wypieki.pl

sprawdzony przepis na crème... Sernik z truskawkami i bezą Sernik z truskawkami i bezą brownie Wieniec orzechowy PANNA COTTA Charlotte z musem malinowym 444 klasyczne tiramisu... <3

Biszkopt: 4 jaja ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki

mąki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 4 żółtka ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 szklanki mleka 2 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej 250g masła Poncz: ok. 1 ½ szklanki soku pomarańczowego Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej (500g) lub puszka słodkiego mleka skondensowanego ok. 140g herbatników (20sztuk) niecałe 100g krakersów (20 sztuk) 400- 500ml słodkiej śmietany 30- 36% 2 opakowania śmietan-fix ok. 50- 100g dowolnej czekolady (u mnie biała) Sposób przygotowania: Jeśli mamy puszkę słodkiego mleka skondensowanego, należy gotować ją w garnku z wodą na małym ogniu przez 3 godz. (Puszka musi być cała pokryta wodą). Przygotować biszkopt. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodać stopniowo cukier. Dalej miskując, dodać po kolei po jednym żółtku. W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Formę prostokątną o wymiarach około 35x 24cm wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą (lub dno formy wyłożyć papierem do pieczenia). Gotowe ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku ok. 20- 25min. w temperaturze 200°C. Biszkopt po upieczeniu ostudzić i przeciąć na pół tak, aby powstały dwa blaty. Przygotować masę budyniową. 1 ½ szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min), aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując dodawać stopniowo zimny budyń. Jeden blat biszkoptu włożyć do formy i nasączyć połową ponczu. Nałożyć niegrubą warstwę masy budyniowej. Przykryć drugim blatem biszkoptu i go nasączyć. Nałożyć resztę masy. Na masę wyłożyć herbatniki. Na herbatnikach rozsmarować masę krówkową, na masie ułożyć krakersy, na krakersach ubitą śmietanę ze śmietan-fix. domowe-wypieki.pl

Zgłoś naruszenie

zuzka14

cudowne

5.03 o 12:58       | 

majczin

pychaa*.*

5.03 o 9:17       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY