Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

...
Naleśniki
Waniliowe ptasie mleczko w ...
Milky Way
Biszkopt:



* 6 ...
Domowe marshmallows

Przepi...
½ szklanki miodu
¼ szklanki...
Biszkopt:
- 5 jaj
- 3/4 szk...
Tarta z bananami i kremem b...
domowe toffee :D
PERFEKCYJNE PLACKI DO TORTI...
Placuszki  bananowe. 

Skła...
Ciasto Malibu
ciasto czekol...
Snickers HOME MADE


Wspani...
Zupa serowa przepis
 Składn...
Genialne
spaghetti inaczej he
galaretki ciekawiej
arbuzowy drink
zajaczek
Deser
...
...

Więcej zszywek ze źródła

arabeskawaniliowa.blog.pl

Sernik-szachownica Klik w zdjęcie :) Ciasto cappuccino Składniki:
- opakowanie gru... Drożdżówka dyniowa

Składni... Ciasto jak Kinder Pingui
Bi... Szarlotka biszkoptowa Szwedzkie ciasto z rabarbar... ciasto

Biszkopt:

- 5 jaj
- 3/4 szkl. cukru
- 30 g kakao
- 90 g mąki tortowej
- szczypta soli
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki mleka

Jajka ubić z cukrem i solą na jasną, puszystą masę (najpierw można ubić same białka z cukrem, a dopiero później dodać żółtka). Gdy masa zgęstnieje, dodać sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijać. Następnie wlać olej i mleko, krótko zmiksować. Na koniec stopniowo przesiewać do masy mąkę z kakao, delikatnie mieszając łyżką. Ciasto wyłożyć do blaszki (23 x 33 cm) wyścielonej pergaminem. Piec w temperaturze 180 st.C przez około 30 minut.
Upieczony biszkopt pozostawić w formie na 10 minut, po czym, wyjąć na kratkę kuchenną do całkowitego wystygnięcia.

Krem:
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki cukru
- 250 g masła
- 1 cukier waniliowy
- 2 szklanki mleka w proszku

Mleko (płynne) zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić do wystygnięcia.

Masło (ogrzane do temp. pokojowej) utrzeć na puszystą masę. Powoli wlewać mleko z cukrem, ciągle ubijając. Następnie stopniowo dodawać mleko w proszku.

Gotowym kremem przełożyć wcześniej upieczony i przekrojony na dwa blaty biszkopt.
Ciasto lekko schłodzić, po czym oblać polewą czekoladową.

Polewa:
- 100 g czekolady deserowej
- 60 g masła

Masło pokroić na kawałeczki, czekoladę połamać i razem rozpuścić na parze. Dokładnie wymieszać.

Uwagi:
Ciasto przechowywać w chłodnym miejscu, ale przed podaniem wyjąć około 2 godziny wcześniej, żeby zmiękło (ja wstawiłam na noc do spiżarki – rano wprost rozpły...

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

teni

Robiłam z tego przepisu. Wychodzi bardzo suche i czuć to mleko w proszku (takie granulki jak sie je)

5.02 o 10:42       | 

renifer69

moja mama robiłą <3

16.09 o 21:46    | 

Kiss_You

moja mama zrobiła pyszne :3

14.09 o 20:04    | 

agus2

Robiłam, wyszło pysznie ;) Nawet nie bawiłam się w przesiewanie mąki i kakao, po prostu osobno ubiłam białka no i dodałam trochę proszku do pieczenia. Generalnie bardzo dobre i szybkie ciacho ;)

12.09 o 21:55    | 

lepcia2334

sama nie robiłam ale jadłam polecam , pyszne

10.09 o 9:47       | 

Trzymamtoster

szkoda ze mleko w proszku .. największe świństwo :3

6.09 o 9:33       | 

juuula

zaje

5.09 o 18:22       | 

AgnieszkaWrzeciono

mleko łaciate w proszku nie granulowane :)

3.09 o 18:27   1  | 

Agresive

jadłabym *__*

1.09 o 14:53    | 

avversja

Jakie to mleko w proszku kupic? Zawsze omijam przepisy z tym skladnikiem, bo nie wiem czy kupie dobre.. mleko w proszku znam tylko takie dla dzieci heh

31.08 o 22:47       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY