Wypracowania, które piszą się same! Strona do pisania wypracowań


Więcej zszywek z tablicy

Mniami

Ziemniaki z pieczarkami i ś...
ciastka robi się bardzo pro...
Ciastka jaglane, wieloskład...
PĄCZKI PIECZONE W PIEKARNIK...
HIT!!!! Najlepsze calzone! ...
Potato Cutlets with Mushroo...
Ciasto 3 bit
Kostka królowej { ciasto be...
Prosty przepis robi furorę!...
Mega pyszne KULKI makaronow...
Kokosowo-owsiane ciasteczka...
:D!
...
Pyszny zdrowy OBIAD!!! Bądź...
Placuszki z kaszy jaglanej ...
Ciasto jak 3 BIT (bez piecz...
Monte
150 gram szpinaku mrożonego...
Biszkopt pieczony według te...
PYSZNA ZUPA SEROWA Z GRZANK...
40 przepisów na lekkie sałatki
Krówka

Składniki:
Biszkopt...
Rafaello bez pieczenia

Skł...
Jadłabym! :3
Balowe
mega czekoladowe ciasto
ATka022

ATka022 od Klaudyna95

Dodane 7.01 o 10:46
Obserwuj
Biszkopt pieczony według tego przepisu jest genialny i co istotne nigdy mnie nie zawiódł. Zawsze wychodzi równiutki, mięsisty i równocześnie puszysty...idealny. Aby osiągnąć taki efekt wystarczy część mąki pszennej zastąpić ziemniaczaną ( co znacznie zmniejszy zawartość glutenu w cieście i spowoduje, że będzie ono miało bardziej delikatną strukturę) i zrezygnować z dodatku proszku do pieczenia (dzięki temu biszkopt nie opadnie po upieczeniu). Zarówno w wersji jasnej jak i kakaowej(wystarczy 2-3 łyżki mąki pszennej zastąpić kakao) BISZKOPT stanowi świetną podstawę tortów, a także ciast z galaretką, owocami czy bita śmietaną. Za każdym razem pozwala stworzyć coś naprawdę wyjątkowego. P-O-L-E-C-A-M

SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 23-24 cm (upieczony biszkopt kroimy na 3 blaty) lub
na foremkę o wymiarach 21/30 cm (upieczony biszkopt kroimy na 2 blaty):

7 jajek
1 szklanka drobnego cukru do wypieków
1 szklanka mąki pszennej tortowej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej

WYKONANIE:

Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową!
Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy.
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170༠C - bez termoobiegu.

Do szklanej miski przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy.
Żółtka oddzielamy od białek.
Białka ubijamy na wysokich obrotach miksera. Pod koniec ubijania stopniowo łyżka po łyżce dosypujemy cukier.
Kiedy ubita piana będzie sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera na najniższe i małymi porcjami dolewamy roztrzepane żółtka.

Biszkopt pieczony według tego przepisu jest genialny

i co istotne nigdy mnie nie zawiódł. Zawsze wychodzi równiutki, mięsisty i równocześnie puszysty...idealny. Aby osiągnąć taki efekt wystarczy część mąki pszennej zastąpić ziemniaczaną ( co znacznie zmniejszy zawartość glutenu w cieście i spowoduje, że będzie ono miało bardziej delikatną strukturę) i zrezygnować z dodatku proszku do pieczenia (dzięki temu biszkopt nie opadnie po upieczeniu). Zarówno w wersji jasnej jak i kakaowej(wystarczy 2-3 łyżki mąki pszennej zastąpić kakao) BISZKOPT stanowi świetną podstawę tortów, a także ciast z galaretką, owocami czy bita śmietaną. Za każdym razem pozwala stworzyć coś naprawdę wyjątkowego. P-O-L-E-C-A-M

SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 23-24 cm (upieczony biszkopt kroimy na 3 blaty) lub
na foremkę o wymiarach 21/30 cm (upieczony biszkopt kroimy na 2 blaty):

7 jajek
1 szklanka drobnego cukru do wypieków
1 szklanka mąki pszennej tortowej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej

WYKONANIE:

Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową!
Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy.
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170༠C - bez termoobiegu.

Do szklanej miski przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy.
Żółtka oddzielamy od białek.
Białka ubijamy na wysokich obrotach miksera. Pod koniec ubijania stopniowo łyżka po łyżce dosypujemy cukier.
Kiedy ubita piana będzie sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera na najniższe i małymi porcjami dolewamy roztrzepane żółtka.

Polubili: kola_m
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Jasminka

ile ma się piec?

 |  28.04 o 15:39  

hateORlove

dziś testuje :)

 |  1.02 o 17:34  

tekila_95

Kiedy dodajemy mąkę? Mieszamy ją razem z żółtkiem i wtedy dodajemy czy jak?

 |  28.01 o 21:54  

Anjach

Polecam tez przepis ... ja robilam go juz dwa razy i wychodzi faktycznie taki wysoki.. a przepis juz zaistnial w moim zeszycie.........;):)

1  |  24.01 o 13:30   Pokaż odpowiedzi

AgnieszkaBKK

a mąkę kiedy dodajemy???

 |  12.01 o 15:56  

malenstwo90

szklanka szklance nie rowna mozna wiedziec ile to bedzie w gramach

 |  7.01 o 12:46  

Mania555

Przepis ktory nigdy mnie nie zawiódł :) 4 jajka, 1 szklanka cukru miksujemy w szklance 250ml. wsypujemy 2 plaskie łyżekczki proszku +2 łyżki mąki ziemniaczanej i dosypujemy mąki tak aby szklanka była pełna! Dodajemy to do Naszych jajek i cukru i miksujemy aż masa będzie odpowiednia ;) Polecam :D

1  |  4.01 o 22:06  

ewabe

A ja mam taki przepis na biszkopt,zawsze się udaje i jest wysoki:) 4 jajka,1 szklanka cukru,1,5 szklanki mąki krupczatki.Koniec,Cale jajka ubić z cukrem na jednolitą masę,dodać mąkę i upiec w 180C przez 45 minut.

2  |  3.01 o 14:38  

katadora

Zapomniałam dodać ,że jest to właśnie przepis na tortownicę 24 cm.

 |  2.01 o 18:48  

katadora

Mój sprawdzony i niezawodny przepis na biszkopt; 5 jaj (dużych) 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie;białka ubić na sztywno,potem dalej miksując dodawać stopniowo cukier.Po dodaniu cukru wlać żółtka,zmiksować z białkami.Następnie wsypać przesiane mąki i proszek i wymieszać robotem na najniższych obrotach.Po upieczeniu koniecznie spuścić na podłogę.Z czystym sumieniem polecam ten przepis a pieczeniem (zwłaszcza tortów)zajmuję się zawodowo.

7  |  2.01 o 18:46   Pokaż odpowiedzi
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: