Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

moje nowy ksztalt
Tattoo pomysl
kolor
Jakie porównanie :3
7 filmów, które są tak erot...
....
^^^
Jak zapakować laptopa w bluzę
...
Dodaj do wody barwnik, wlej...
...
25 szybkich i łatwych trikó...
CIASTO BEZ PIECZENIA 3 BIT ...
NESQUIK – CIASTO CZEKOLADOW...
pomysł na obraz:)
lifehack :)
...
"Szybkie" piernic...
tortille z kurczakiem Skład...
Owczarek Kaukaski
O TAK! :D
pomysł na rurki
Postanowiłam zrobić recenzj...
wycisk totalny. polecam. do...
Biszkopt pieczony według te...
Happy Halloween
tola130

tola130

Dodane 24.01 o 17:23
Obserwuj
Biszkopt pieczony według tego przepisu jest genialny i co istotne nigdy mnie nie zawiódł. Zawsze wychodzi równiutki, mięsisty i równocześnie puszysty...idealny. Aby osiągnąć taki efekt wystarczy część mąki pszennej zastąpić ziemniaczaną ( co znacznie zmniejszy zawartość glutenu w cieście i spowoduje, że będzie ono miało bardziej delikatną strukturę) i zrezygnować z dodatku proszku do pieczenia (dzięki temu biszkopt nie opadnie po upieczeniu). Zarówno w wersji jasnej jak i kakaowej(wystarczy 2-3 łyżki mąki pszennej zastąpić kakao) BISZKOPT stanowi świetną podstawę tortów, a także ciast z galaretką, owocami czy bita śmietaną. Za każdym razem pozwala stworzyć coś naprawdę wyjątkowego.  SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 23-24 cm (upieczony biszkopt kroimy na 3 blaty) lub na foremkę o wymiarach 21/30 cm (upieczony biszkopt kroimy na 2 blaty):  7 jajek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków  1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej  WYKONANIE:  Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową! Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170༠C - bez termo obiegu.  Do szklanej miski przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na wysokich obrotach miksera. Pod koniec ubijania stopniowo łyżka po łyżce dosypujemy cukier. Kiedy ubita piana będzie sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera na najniższe i małymi porcjami dolewamy roztrzepane żółtka.  Wyłączamy m...

Biszkopt pieczony według tego przepisu jest genialny

i co istotne nigdy mnie nie zawiódł. Zawsze wychodzi równiutki, mięsisty i równocześnie puszysty...idealny. Aby osiągnąć taki efekt wystarczy część mąki pszennej zastąpić ziemniaczaną ( co znacznie zmniejszy zawartość glutenu w cieście i spowoduje, że będzie ono miało bardziej delikatną strukturę) i zrezygnować z dodatku proszku do pieczenia (dzięki temu biszkopt nie opadnie po upieczeniu). Zarówno w wersji jasnej jak i kakaowej(wystarczy 2-3 łyżki mąki pszennej zastąpić kakao) BISZKOPT stanowi świetną podstawę tortów, a także ciast z galaretką, owocami czy bita śmietaną. Za każdym razem pozwala stworzyć coś naprawdę wyjątkowego. SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 23-24 cm (upieczony biszkopt kroimy na 3 blaty) lub na foremkę o wymiarach 21/30 cm (upieczony biszkopt kroimy na 2 blaty): 7 jajek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej WYKONANIE: Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową! Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170༠C - bez termo obiegu. Do szklanej miski przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na wysokich obrotach miksera. Pod koniec ubijania stopniowo łyżka po łyżce dosypujemy cukier. Kiedy ubita piana będzie sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera na najniższe i małymi porcjami dolewamy roztrzepane żółtka. Wyłączamy m...

Zszywka przypięta także na tablicach:

moje

Kuchnia

Foodporn

Jedzonko

+81 innych
Zgłoś naruszenie

MalinaXd

fajny tylko że troche suchy wychodzi

 |  14.06 o 19:18  

kokosz_art

ja tylko lekko udezram , z dwa razy i nic sie dzieje ....

 |  15.02 o 13:18  

MonikaKuchniak

kurcze mi po rzuceniu na blat środek trochę zapadł ;/ czemu?

2  |  14.02 o 12:08  

kokosz_art

robiłam już 2 razy i za każdym razem wyszło :) przepis najlepszy , z jakich korzystałam :)

1  |  13.01 o 20:13  

konto-usunięte

cd...Kiedy ubita piana będzie sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera na najniższe i małymi porcjami dolewamy roztrzepane żółtka. Wyłączamy mikser i zaczynamy dosypywać przesiane mąki. Mieszamy bardzo delikatnie przy użyciu metalowej łyżki lub szpatułki. Staramy się nie zniszczyć delikatnej struktury piany. Ciasto przekładamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Przez pierwsze 20 min. nie otwieramy drzwiczek. Po ok 35-40 min. biszkopt powinien być upieczony. Gotowość ciasta sprawdzamy drewnianym patyczkiem. Upieczony biszkopt natychmiast wyjmujemy z piekarnika i energicznie rzucamy go na blat (w tortownicy) z wysokości ok. 50 cm. Wyjmujemy z formy dopiero gdy całkowicie ostygnie. Boki oddzielamy nożykiem.

1  |  1 5.01 o 13:35  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: