Więcej zszywek z tablicy

mniam :p

Sałatka tortellini z kurcza...
Przekładaniec herbatnikowy ...
Biszkopt pieczony według te...
Ciasto z kaszy mannej 

<...
:).
słodkie babeczki ;)
patka9108

patka9108 od justynka94

Dodane 3.02 o 0:29
Obserwuj
Biszkopt pieczony według tego przepisu jest genialny i co istotne nigdy mnie nie zawiódł. Zawsze wychodzi równiutki, mięsisty i równocześnie puszysty...idealny. Aby osiągnąć taki efekt wystarczy część mąki pszennej zastąpić ziemniaczaną ( co znacznie zmniejszy zawartość glutenu w cieście i spowoduje, że będzie ono miało bardziej delikatną strukturę) i zrezygnować z dodatku proszku do pieczenia (dzięki temu biszkopt nie opadnie po upieczeniu). Zarówno w wersji jasnej jak i kakaowej(wystarczy 2-3 łyżki mąki pszennej zastąpić kakao) BISZKOPT stanowi świetną podstawę tortów, a także ciast z galaretką, owocami czy bita śmietaną. Za każdym razem pozwala stworzyć coś naprawdę wyjątkowego. P-O-L-E-C-A-M

SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 23-24 cm (upieczony biszkopt kroimy na 3 blaty) lub
na foremkę o wymiarach 21/30 cm (upieczony biszkopt kroimy na 2 blaty):

7 jajek
1 szklanka drobnego cukru do wypieków
1 szklanka mąki pszennej tortowej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej

WYKONANIE:

Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową!
Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy.
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170༠C - bez termoobiegu.

Do szklanej miski przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy.
Żółtka oddzielamy od białek.
Białka ubijamy na wysokich obrotach miksera. Pod koniec ubijania stopniowo łyżka po łyżce dosypujemy cukier.
Kiedy ubita piana będzie sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera na najniższe i małymi porcjami dolewamy roztrzepane żółtka.
...

Biszkopt pieczony według tego przepisu jest genialny

i co istotne nigdy mnie nie zawiódł. Zawsze wychodzi równiutki, mięsisty i równocześnie puszysty...idealny. Aby osiągnąć taki efekt wystarczy część mąki pszennej zastąpić ziemniaczaną ( co znacznie zmniejszy zawartość glutenu w cieście i spowoduje, że będzie ono miało bardziej delikatną strukturę) i zrezygnować z dodatku proszku do pieczenia (dzięki temu biszkopt nie opadnie po upieczeniu). Zarówno w wersji jasnej jak i kakaowej(wystarczy 2-3 łyżki mąki pszennej zastąpić kakao) BISZKOPT stanowi świetną podstawę tortów, a także ciast z galaretką, owocami czy bita śmietaną. Za każdym razem pozwala stworzyć coś naprawdę wyjątkowego. P-O-L-E-C-A-M

SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 23-24 cm (upieczony biszkopt kroimy na 3 blaty) lub
na foremkę o wymiarach 21/30 cm (upieczony biszkopt kroimy na 2 blaty):

7 jajek
1 szklanka drobnego cukru do wypieków
1 szklanka mąki pszennej tortowej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej

WYKONANIE:

Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową!
Dno foremki wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy.
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170༠C - bez termoobiegu.

Do szklanej miski przesiewamy mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy.
Żółtka oddzielamy od białek.
Białka ubijamy na wysokich obrotach miksera. Pod koniec ubijania stopniowo łyżka po łyżce dosypujemy cukier.
Kiedy ubita piana będzie sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera na najniższe i małymi porcjami dolewamy roztrzepane żółtka.
...

Polubili: ewelajn97
Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły przepisy Pomysły kuchnia +514 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

jogobelka

Właśnie się upiekł,jest pachnący i piękny.Jutro ciąg dalszy tzn.kremy i truskawki :D

 |  10.06 o 0:32  

malgosia62

robiłam ......i

 |  11.03 o 18:26  

angel30

MTB - Moja Ty Bohaterko.....hihi przepis genialny, właśnie takiego szukałam. Dzisiaj robiłam wyszedł taki jak na zdjęciu

1  |  25.04 o 19:06   Pokaż odpowiedzi

lkwszpaku

robiłem "Ciasto Fantastyczne z owocami " które znalazłem na youtube i wychodziło zawsze przepyszne. Marchewkowe także opanowane. Może teraz czas na Biszkopt? Początki przekładańca lub tortu już by były... dziękujemy za przepis. pozdrawiam piotr i aneta

1  |  28.03 o 21:03  

Hope_1

wlasnie go pieke :) (jak dlugo musi siedziec w piecu?)

 |  15.03 o 13:33  

darula33

biszkopt wychodzi rewelacyjny, piekłam wczoraj od razu z podwójnej porcji na tort dla synka. Zdecydowanie najlepszy przepis jakiego użyłam do tej pory i na pewno jeszcze nie raz go wykorzystam:)

1  |  9.03 o 21:19  

SylwiuK

dzisiaj zrobilam pierwszy raz i wyszedl suuper : ) bardzo latwy przepis : d

1  |  23.02 o 13:29  

agatak20

Robiłam wiele razy w wersji jasnej i w wersji z kakao. Wychodzi rewelacyjnie!!!

1  |  19.02 o 20:03  

AgnieszkaRaszka

Robiłam, rewelacja, także polecam :)

1  |  19.02 o 19:55  

Wirydiana

dzięki, tak to jest jak jest się kulinarnym analfabetą ;)

1  |  19.02 o 11:22  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: