Więcej zszywek z tablicy

Food

...
sernik SNICKERS
Składniki n...
...
Biszkopt:
4 jaja
½ szklanki...
Mus czekoladowy

Przepis po...
Szybki deser z oreo 
Ostatn...
MAXI KING CIASTO

SKŁADNIKI...
Składniki: 1 szklanka surow...
2 banany + 1 szklanka płatk...
Mini serniczki z czekoladą
...
Mega słodkie, efektowne cia...
biszkopt:
3 jaja
2 kopiaste...
Stromboli to rodzaj zawijan...
Mini serniczki z brzoskwini...
Mini serniczki na zimno z k...
pralinki
Czas przygotowania: 50 min....
Czekoladki a`la Straciatell...
Domowe bounty

Składniki 
2...
Ferrero rocher
Składniki na...
Miętowe czekoladki
Składnik...
pomysł na... jajko sadzone ...
Makaron i jego rodzaje
Shots
galaretkowe shoty
...

Więcej zszywek ze źródła

www.domowe-wypieki.pl

Wieniec orzechowy PANNA COTTA Charlotte z musem malinowym 444 klasyczne tiramisu... <3 ciasto malibu Czekoladowe ciasto z burakami Sos waniliowy FIT
Kokosowy sernik wysokob...

Biszkopt:

4 jaja
½ szklanki mąki pszennej
½ szklanki mąki ziemniaczanej
¾ szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
4 żółtka
¾ szklanki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 szklanki mleka
2 kopiate łyżki mąki ziemniaczanej
250g masła
Poncz:
ok. 1 ½ szklanki soku pomarańczowego
Dodatkowo:
1 puszka masy krówkowej (500g) lub puszka słodkiego mleka skondensowanego
ok. 140g herbatników (20sztuk)
niecałe 100g krakersów (20 sztuk)
400- 500ml słodkiej śmietany 30- 36%
2 opakowania śmietan-fix
ok. 50- 100g dowolnej czekolady (u mnie biała)
Sposób przygotowania:
Jeśli mamy puszkę słodkiego mleka skondensowanego, należy gotować ją w garnku z wodą na małym ogniu przez 3 godz. (Puszka musi być cała pokryta wodą).
Przygotować biszkopt. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodać stopniowo cukier. Dalej miskując, dodać po kolei po jednym żółtku. W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Formę prostokątną o wymiarach około 35x 24cm wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą (lub dno formy wyłożyć papierem do pieczenia). Gotowe ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku ok. 20- 25min. w temperaturze 200°C. Biszkopt po upieczeniu ostudzić i przeciąć na pół tak, aby powstały dwa blaty.
Przygotować masę budyniową. 1 ½ szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min), aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując dodawać stopniowo zimny budyń.
Jeden blat biszkoptu włożyć do formy i nasączyć połową ponczu. Nałożyć niegrubą warstwę masy budyniowej. Przykryć drugim blatem biszkoptu i go nasączyć.
Nałożyć resztę masy. Na masę wyłożyć herbatniki. Na herbatnikach rozsmarować masę krówkową, na masie ułożyć krakersy, na krakersach ubitą śmietanę ze śmietan-fix.
domowe-wypieki.pl

Zgłoś naruszenie

zuzka14

cudowne

5.03 o 12:58       | 

majczin

pychaa*.*

5.03 o 9:17       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY