biszkoptu : Oddzielilam bialka od zoltek, bialka ubilam
z cukrem i pozniej dodawalam po jednym zoltku po ubiciu wymieszalam mąki bardzo delikatnie i szybko mikserem albo szpatulka. Pieklam 35-40min w 180 stopniach. Ciemne ciasto : wymieszalam w jednej misce suche skladniki w drugiej mokre (bez kawy) i wymieszalam szybko mikserem tylko do polaczenia skladnikow i na koniec dodawalam powoli kawe. Pieklam 35-40 min w 180 stopniach. Kremy : rozpuszczam czekolade ze śmietaną w kąpieli wodnej i pozniej chlodze. Pozniej miksuję z serkiem mascarpone. Trzeba uwazac zeby nie przebic masy bo sie zwazy ( mi sie jedna masa zwazyla i musialam ratowac znowu kąpielą wodna i dodatkowym serkiem mascarpone
Zszywka przypięta także na tablicach:
omnomnom
Użytkownicy także przypinają:
anita235
scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/34481343_10211863129599082_3077004120922521600_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=AeHEsRSkNfv7-lZfJmVxI1TSGFM60CON_-XJu067afDzW4uzb1BC7E2gq8iSJNPnnxkpaP6hfPUGhvg_7SAUqRz04t5cf8g1e4oAFLzR6HSMCQ&oh=e4f9fd44ae04c0a9fc7fb0edb0a41188&oe=5B7CF7BF scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/34415293_10211863132959166_6487201518222049280_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=AeGA9xCTuMzcO87h4bv7zWo50P14zLBblliePkyS-s5bfmpYoyIYUdXNrbtGOyJfZAqXmmQFm-p_nNeGbvMLVd2pxiU-3JOjMU1oqb9WxGhbVg&oh=cb81bb9c60b9d70cfc280cc83e242b8d&oe=5BAAD064 scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/34274709_10211863136119245_6458787011024125952_n.jpg?_nc_cat=0&_nc_eui2=AeFMtCDfyFg-djEvPjrI1GffmC6AhwaCUrHakH_-tF3I0_4suPKTYiuUZlZagUmXY4Q_n6QvrN0B3wXTx0unw4hd5vnFH-EVEzjcuZ_eV48Igw&oh=4e3ecc9671bb48595f53a1821e60d7d0&oe=5BAF49AD