bettypasja

bettypasja

Dodane 16.05 o 17:38
Obserwuj
Blok czekoladowy.
Skusicie się? 

Składniki:
•200g masła
•3/4 szklanki wody
•1/2-3/4 szklanki cukru
•4 łyżki kakao
•400g mleka w proszku
•100g krakersów
•1 szklanka orzechów (u mnie laskowe i solone ziemne)
•duża garść precli

Wykonanie:
W garnku rozpuść masło z wodą, cukrem, kakao. Odstaw do delikatnego ostudzenia.
W tym czasie podpraż orzechy. Herbatniki i precle pokrusz w dłoniach.
Do jeszcze ciepłej masy wsypuj partiami mleko w proszku, za każdym razem dobrze wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki i wszystko dokładnie połącz.
Keksówkę wyłóż folią spożywczą, wylej ciasto, wyrównaj i dobrze dociśnij. Włóż do lodówki, najlepiej na całą noc by blok całkiem stwardniał.

Masę można również rozlać do małych foremek by stworzyć ciasteczka idealne do wzięcia na raz

Blok czekoladowy.


Skusicie się?

Składniki:
•200g masła
•3/4 szklanki wody
•1/2-3/4 szklanki cukru
•4 łyżki kakao
•400g mleka w proszku
•100g krakersów
•1 szklanka orzechów (u mnie laskowe i solone ziemne)
•duża garść precli

Wykonanie:
W garnku rozpuść masło z wodą, cukrem, kakao. Odstaw do delikatnego ostudzenia.
W tym czasie podpraż orzechy. Herbatniki i precle pokrusz w dłoniach.
Do jeszcze ciepłej masy wsypuj partiami mleko w proszku, za każdym razem dobrze wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki i wszystko dokładnie połącz.
Keksówkę wyłóż folią spożywczą, wylej ciasto, wyrównaj i dobrze dociśnij. Włóż do lodówki, najlepiej na całą noc by blok całkiem stwardniał.

Masę można również rozlać do małych foremek by stworzyć ciasteczka idealne do wzięcia na raz

Zszywka przypięta także na tablicach:
kulinaria
Zgłoś naruszenie

krn78

Ja tą masą wypełniałem orzechy z ciasta kruchego (trza mieć specjalną patelnię :D), czasem do środka pakowałem podprażony orzech laskowy. Niemniej, w końcu ktoś tu, na zszywce, zaczyna grać dobrą muzykę. Oszaleć można od tych ciuchów, włosów, pazurów, kosmetyków.

1  |  17.05 o 18:26  

bettypasja

Blok czekoladowy. Skusicie się? Składniki: •200g masła •3/4 szklanki wody •1/2-3/4 szklanki cukru •4 łyżki kakao •400g mleka w proszku •100g krakersów •1 szklanka orzechów (u mnie laskowe i solone ziemne) •duża garść precli

 |  16.05 o 17:39  

bettypasja

Wykonanie: W garnku rozpuść masło z wodą, cukrem, kakao. Odstaw do delikatnego ostudzenia. W tym czasie podpraż orzechy. Herbatniki i precle pokrusz w dłoniach. Do jeszcze ciepłej masy wsypuj partiami mleko w proszku, za każdym razem dobrze wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki i wszystko dokładnie połącz. Keksówkę wyłóż folią spożywczą, wylej ciasto, wyrównaj i dobrze dociśnij. Włóż do lodówki, najlepiej na całą noc by blok całkiem stwardniał. Masę można również rozlać do małych foremek by stworzyć ciasteczka idealne do wzięcia na raz

 |  16.05 o 17:39  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: