Blok mleczny z żurawiną
Składniki:
550 g mleka w proszku
250 g masła
2/3 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki przegotowanej wody
1 laska wanilii
3 garści świeżej żurawiny, zamrożonej
Wykonanie:
Masło drobno kroimy, roztapiamy w rondelku, przelewamy do większego naczynia.
Dodajemy cukier i wodę, dokładnie mieszamy. Następnie mleko w proszku, ziarenka z laski wanilii, mieszamy.
Silikonową keksówkę zaczynamy napełniać masą, najlepiej podzielmy masę na mniej więcej 4 części.
Najpierw nakładamy 1/4 masy, ugniatamy, posypujemy garścią żurawiny, nakładamy kolejną część masy, żurawinę, aż do wyczerpania składników.
Blok mleczny z żurawiną
Dokładnie ugniatamy i wyrównujemy. Keksówkę owijamy folą spożywczą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem kroimy w plastry.
Smacznego!
Użytkownicy także przypinają:
2
1
0
[Tags] Drożdżowe zajączki na Wielkanoc w tym w ...
fotoamator Pięknie wyglądają i pewnie są smaczne.