Skąd się biorą gazy cieplarniane?


Więcej zszywek z tablicy

Cake

tarta limonkowa
spód:
220 g...
Ciasto Piniata
Na 1 babkę (...
Tęczowy tort chałwowy
Skład...
Semifreddo malinowe z pokru...
Sernik z kiwi
Składniki na ...
Pascha czekoladowa z ptasim...
Sernik z fistaszkami

Skład...
Przepyszny kokosowy sernik ...
Potrójnie czekoladowy serni...
Sernik "Zebra" (w...
Sernik kajmakowy (krówkowy)...
Sernik nowojorski
Składniki...
Lekki jagodowy sernik na zi...
Tarta cytrynowa.

Skład:

1...
Czekoladowe brownie z owoca...
Puszysty deser śmietankowy ...
Zimowy tort kokosowy

Skład...
Tort bezowy z musem z mango...
Oreo tiramisu

Skład:

4 żó...
Sernik z białą czekoladą i ...
Sernik na zimno z białą cze...
Basbusa (basbousa) - arabsk...
Bezglutenowe brownie z kasz...
Blok mleczny z żurawiną

Sk...
Sernik z masłem orzechowym ...
Sernik na zimno z frużeliną...
Canis

Canis

Dodane 25.08 o 13:31
Obserwuj

Blok mleczny z żurawiną


Składniki:

550 g mleka w proszku
250 g masła
2/3 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki przegotowanej wody
1 laska wanilii
3 garści świeżej żurawiny, zamrożonej


Wykonanie:

Masło drobno kroimy, roztapiamy w rondelku, przelewamy do większego naczynia.

Dodajemy cukier i wodę, dokładnie mieszamy. Następnie mleko w proszku, ziarenka z laski wanilii, mieszamy.

Silikonową keksówkę zaczynamy napełniać masą, najlepiej podzielmy masę na mniej więcej 4 części.

Najpierw nakładamy 1/4 masy, ugniatamy, posypujemy garścią żurawiny, nakładamy kolejną część masy, żurawinę, aż do wyczerpania składników.


Blok mleczny z żurawiną

Dokładnie ugniatamy i wyrównujemy. Keksówkę owijamy folą spożywczą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Przed podaniem kroimy w plastry.

Smacznego!

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: