Więcej zszywek z tablicy

Na słodko

Pyszne ciasto PSZCZÓŁKA bez...
Ciasto MALINOWA KSIĘŻNICZKA...
Sałatka z serkiem wiejskim
Ciasto Kokosowa KRÓWKA.
Babka majonezowa
Krakowskie drożdżówki z serem
Najprostsze świąteczne cias...
Piernik z orzechowym kremem
Likier Bożonarodzeniowy
Odrywany chlebek dyniowy
Turecka sałatka z ciecierzy...
buttercream
serowo-ziemniaczane kule z ...
Serowe ciasteczka z jabłkiem
Pikantne kotlety ziemniacza...
Sałatka na bazie ryżu, jaje...
Sernik kinder country
coś jakby musaka ziemniaczana…
Sałatka z kurczakiem, piecz...
CIASTO ARBUZ
Cytrynowiec
Tureckie pide z mięsem miel...
Ciastka walentynkowe.
Śledzie w śmietanie
Rolada buraczkowa ze śledziem
Quesadilla z kurczakiem
laura200

laura200

Dodane 12.04 o 21:54
Obserwuj
Blok waniliowy z pistacjami, żurawiną i orzechami

Składniki:

- 300 g mleka w proszku
- 100 g orzechów laskowych
- 100 g orzechów włoskich
- 80 g żurawiny
- 80 g obranych pistacji
- 12 herbatników
- 120 g masła
- 1/3 szklanki cukru
- 3/4 szklanki wody
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego


Mleko w proszku mieszamy z bakaliami i pokruszonymi herbatnikami. W rondelku umieszczamy masło, cukier i wodę. Gotujemy na małym ogniu, do połączenia się składników. Masę odstawiamy, aby trochę przestygła. Keksówkę (u mnie 26x14) wykładamy folią spożywczą. Folia powinna wystawać za foremkę, aby łatwiej wyciągało się blok. Przestudzoną, letnią masę wlewamy do mleka z bakaliami. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki. Masę dociskamy łyżką, przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce. Najlepiej na całą noc.

Blok waniliowy z pistacjami, żurawiną i orzechami


Składniki:

- 300 g mleka w proszku
- 100 g orzechów laskowych
- 100 g orzechów włoskich
- 80 g żurawiny
- 80 g obranych pistacji
- 12 herbatników
- 120 g masła
- 1/3 szklanki cukru
- 3/4 szklanki wody
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego


Mleko w proszku mieszamy z bakaliami i pokruszonymi herbatnikami. W rondelku umieszczamy masło, cukier i wodę. Gotujemy na małym ogniu, do połączenia się składników. Masę odstawiamy, aby trochę przestygła. Keksówkę (u mnie 26x14) wykładamy folią spożywczą. Folia powinna wystawać za foremkę, aby łatwiej wyciągało się blok. Przestudzoną, letnią masę wlewamy do mleka z bakaliami. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki. Masę dociskamy łyżką, przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce. Najlepiej na całą noc.

Zszywka przypięta także na tablicach:
kkk ciasto słodkośćci slodkosci +148 innych
Zgłoś naruszenie

kiska200

ale fajne :P szkoda ze na diecie jestem xD

1  |  21.04 o 17:03  

asia29721

Właśnie czy mogą być solone?

 |  20.04 o 21:24  

ola21082108

czy pistacje moga być solone?

3  |  20.04 o 20:47  

natalka_554

Ale smakowicie wygląda

 |  19.04 o 21:50  

charlotte111

to musi być zajezaje :D

 |  18.04 o 17:08  

Monicasofia

Apetycznie wygląda,napewno zrobię

 |  16.04 o 0:16  

Gloria20

Wygląda pysznie ! W wolnym czasie na pewno wypróbuję przepis :)

 |  14.04 o 23:40  

, aby dodać komentarz.