Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

przepisy

śledzie po prowansalsku
ryba w migdałach
pasta z awokado i kurczaka
sałatka z ogórków
Melon & Jamon
SAŁATKA "GRILÓWKA"...
Sałatka z kurczakiem i brzo...
LUSTRZANA GLAZURA (POLEWA) ...
Najlepsze Domowe Stripsy ja...
Tarta malinowa bez pieczeni...
Babeczki kokosowe z białym ...
nowość :)
Warstwowa sałatka z pierożk...
Blok waniliowy z pistacjami...
skŁadniki:

150g pieczarek
...
skŁadniki:

150g pieczarek
...
Składniki

300 g mąki
200 g...
Truskawki marynowane w szam...
Muffinki z mięsa mielonego
...
Sałatka hot-dogowa
Sałatka z fetą i migdałami
...
burger z łososia
Moje podniebienie zachwycił...
Rafaello z kaszy jaglanej, ...
Pikantne ciastka serowo-mus...
Rocher - szybkie ciasto bez...
Obserwuj profil
laura200

laura200

Dodane 12.04 o 21:54
 5847
Blok waniliowy z pistacjami, żurawiną i orzechami

Składniki:

- 300 g mleka w proszku
- 100 g orzechów laskowych
- 100 g orzechów włoskich
- 80 g żurawiny
- 80 g obranych pistacji
- 12 herbatników
- 120 g masła
- 1/3 szklanki cukru
- 3/4 szklanki wody
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego


Mleko w proszku mieszamy z bakaliami i pokruszonymi herbatnikami. W rondelku umieszczamy masło, cukier i wodę. Gotujemy na małym ogniu, do połączenia się składników. Masę odstawiamy, aby trochę przestygła. Keksówkę (u mnie 26x14) wykładamy folią spożywczą. Folia powinna wystawać za foremkę, aby łatwiej wyciągało się blok. Przestudzoną, letnią masę wlewamy do mleka z bakaliami. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki. Masę dociskamy łyżką, przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce. Najlepiej na całą noc.

Blok waniliowy z pistacjami, żurawiną i orzechami

Składniki:

- 300 g mleka w proszku
- 100 g orzechów laskowych
- 100 g orzechów włoskich
- 80 g żurawiny
- 80 g obranych pistacji
- 12 herbatników
- 120 g masła
- 1/3 szklanki cukru
- 3/4 szklanki wody
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego


Mleko w proszku mieszamy z bakaliami i pokruszonymi herbatnikami. W rondelku umieszczamy masło, cukier i wodę. Gotujemy na małym ogniu, do połączenia się składników. Masę odstawiamy, aby trochę przestygła. Keksówkę (u mnie 26x14) wykładamy folią spożywczą. Folia powinna wystawać za foremkę, aby łatwiej wyciągało się blok. Przestudzoną, letnią masę wlewamy do mleka z bakaliami. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki. Masę dociskamy łyżką, przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce. Najlepiej na całą noc.

Gloria20

Wygląda pysznie ! W wolnym czasie na pewno wypróbuję przepis :)

14.04 o 23:40    | 

Monicasofia

Apetycznie wygląda,napewno zrobię

16.04 o 0:16    | 

charlotte111

to musi być zajezaje :D

18.04 o 17:08       | 

natalka_554

Ale smakowicie wygląda

19.04 o 21:50       | 

ola21082108

czy pistacje moga być solone?

20.04 o 20:47      2  | 

asia29721

Właśnie czy mogą być solone?

20.04 o 21:24    | 

kiska200

ale fajne :P szkoda ze na diecie jestem xD

21.04 o 17:03       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
MalaWpadka
Tyci_Tinka
kasiasobolak
vivi_91
Rainbow07
Kasiag1616
Pixie_Moon
Izka_
domka1910
chytra_wydra

oraz 180 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY