Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Domowe ciasto Milky Way bez...
BRAMBORAKI Z BOCZKIEM I CEB...
Pikantne serowe kulki. Klik...
Ciasteczka serowe z jabłkiem
Ciasto łaciate z masą serni...
Wafelek jak knoppers
Serowe bułeczki – pyszne i ...
Te krokiety przygotujesz w ...
Przekąska na sylwestra. Kul...
Kurczak pieczony na ryżu 1 ...
Kurczak jak z KFC... Kto ma...
Chrupiące pieczarki w serow...
Budyniowe naleśniki- najlep...
Zapiekanka gyros Jest to na...
Kurczak w sosie kurkowym
MAXI KING CIASTO 

SKLADNIK...
krokiety śniadaniowe z szyn...
Snickers - bez pieczenia Sk...
KURCZAK W SOSIE KURKOWYM z ...
RYŻOWA ZAPIEKANKA GYROS! :)...
CHRUPIĄCE ZIEMNIACZKI / POT...
Ciastka owsiano-czekoladowe...
Ryżowe ciasto
Kurczak pieczony w soli
Pieczony kurczak Ewy
Inne kotleciki Ryż, jajko, ...
mala_j

mala_j od bettypasja

Dodane 13.06 o 22:47
Obserwuj
BRAMBORAKI Z BOCZKIEM I CEBULKĄ czeskie placki ziemniaczane Składniki na 6 sporych placków: 4 duże ziemniaki 1 duża cebula 1 jajko 2 pełne łyżki maki pszennej 100 g. boczku wędzonego w plastrach 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku 1 płaska łyżeczka suszonego majeranku 1/3 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Boczek i cebulę kroję drobno, najpierw na niewielkiej ilości oleju podrumieniam boczek, po czym dorzucam cebulkę. Smażę razem do zrumienienia cebuli. Obrane ziemniaki ścieram na tarce z grubymi oczkami, dodaję do nich jajko, szczypiorek, majeranek i podsmażoną cebulkę z boczkiem. Dosypuję mąkę, doprawiam pieprzem i solą. Dokładnie mieszam. Rozgrzewam olej na dużej patelni i wykładam spore porcje ciasta, formując duże podłużne placki. Smażę je po ok. 3 minuty z każdej strony. Najlepsze są gorące.

BRAMBORAKI Z BOCZKIEM I CEBULKĄ czeskie placki ziemniaczane

Składniki na 6 sporych placków: 4 duże ziemniaki 1 duża cebula 1 jajko 2 pełne łyżki maki pszennej 100 g. boczku wędzonego w plastrach 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku 1 płaska łyżeczka suszonego majeranku 1/3 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Boczek i cebulę kroję drobno, najpierw na niewielkiej ilości oleju podrumieniam boczek, po czym dorzucam cebulkę. Smażę razem do zrumienienia cebuli. Obrane ziemniaki ścieram na tarce z grubymi oczkami, dodaję do nich jajko, szczypiorek, majeranek i podsmażoną cebulkę z boczkiem. Dosypuję mąkę, doprawiam pieprzem i solą. Dokładnie mieszam. Rozgrzewam olej na dużej patelni i wykładam spore porcje ciasta, formując duże podłużne placki. Smażę je po ok. 3 minuty z każdej strony. Najlepsze są gorące.

Zszywka przypięta także na tablicach:

Jemy

Jedzonko

W mojej kuchni

jedzonko :)

+32 innych
Zgłoś naruszenie

robin9

Zaraz spróbujemy, choć bez majeranku :-(

 |  20.06 o 12:25  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: