Czy człowiek zakochany jest zdolny do wszystkiego? Czy miłość jest najważniejsza?


Więcej zszywek z tablicy

Smakołyki

....
Podsmaż kiełbaskę, potem do...
najlepsze na świecie i najp...
MAXI KING CIASTO  SKLADNIKI...
Jak zrobić jajko w bułce?
Składniki:
- 4 łyżki cukru
...
Omlet z serem pleśniowym
SK...
Pancakes, czyli amerykańsie...
Stromboli to rodzaj zawijan...
Kotlet schabowy pod pieczar...
Pyszne śniadanie z ziołowym...
*.*
Ciasto cynamonowe 

składni...
Domowe kuleczki Rafaello :)
...
...
,,,
Koperkowy sos na zimno do d...
PYSZNY WIANUSZEK Z KURCZAKIEM
piękne ciasto
...
...
recipes with pictures, reci...
recipes with pictures, reci...
...
recipes with pictures, reci...
SaraZurakowska

SaraZurakowska

Dodane 20.02 o 10:46
Obserwuj
Brazylijski krem czekoladowy
Składniki:



2 tabliczki gorzkiej czekolady
1 pojemniczek (20 dag) kremówki
3 jajka
4 czubate łyżki cukru
1 łyżka brandy
wiórki czekoladowe do dekoracji


Połamaną czekoladę wrzuć do garnuszka, wstaw do trochę większego naczynia z gorącą wodą, a to naczynie ustaw na płytce ochronnej. Podgrzewaj na małym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Śmietanę kremówkę wstaw do lodówki, a gdy będzie całkiem zimna, ubij ją na sztywno. Jajka umyj w gorącej wodzie i osusz ściereczką. Rozbij je nad miseczką, starannie oddzielając białka od żółtek. Z białek ubij sztywną pianę (najlepiej nad parą). Żółtka utrzyj z cukrem, a następnie ubij na jednolitą kremową masę z powoli wlewaną ciepłą czekoladą. Ostudzoną masę dokładnie wymieszaj z bitą śmietaną (1-2 łyżki odłóż), alkoholem i wreszcie - z pianą z białek. Gotowy krem rozłóż do pucharków i wstaw do lodówki, by się mocno schłodził. Przed podaniem udekoruj każdą porcję odłożoną bitą śmietaną i posyp wiórkami czekoladowymi.

Brazylijski krem czekoladowy

Składniki:



2 tabliczki gorzkiej czekolady
1 pojemniczek (20 dag) kremówki
3 jajka
4 czubate łyżki cukru
1 łyżka brandy
wiórki czekoladowe do dekoracji


Połamaną czekoladę wrzuć do garnuszka, wstaw do trochę większego naczynia z gorącą wodą, a to naczynie ustaw na płytce ochronnej. Podgrzewaj na małym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Śmietanę kremówkę wstaw do lodówki, a gdy będzie całkiem zimna, ubij ją na sztywno. Jajka umyj w gorącej wodzie i osusz ściereczką. Rozbij je nad miseczką, starannie oddzielając białka od żółtek. Z białek ubij sztywną pianę (najlepiej nad parą). Żółtka utrzyj z cukrem, a następnie ubij na jednolitą kremową masę z powoli wlewaną ciepłą czekoladą. Ostudzoną masę dokładnie wymieszaj z bitą śmietaną (1-2 łyżki odłóż), alkoholem i wreszcie - z pianą z białek. Gotowy krem rozłóż do pucharków i wstaw do lodówki, by się mocno schłodził. Przed podaniem udekoruj każdą porcję odłożoną bitą śmietaną i posyp wiórkami czekoladowymi.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: